ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 17:27
MENU CLOSE

Πούτιν: Οι Ουκρανοί νεοναζί χρησιμοποιούν τους αμάχους σαν ανθρώπινες ασπίδες

03.03.2022 19:13

«Πολεμάμε με νεοναζί και αυτό φαίνεται από τις τακτικές τους» είπε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Ουκρανία, το οποίο μεταδίδεται τηλεοπτικά.

Όπως τόνισε ο Πούτιν, «οι Ουκρανικές δυνάμεις πήραν ομήρους ξένους πολίτες, ακόμα και φοιτητές» ενώ πρόσθεσε πως «οι δυνάμεις μας παρείχαν ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την αποχώρηση των πολιτών».

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ακόμη ότι υπάρχουν ξένοι μισθοφόροι που πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανών, ενώ ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση ότι «η Ρωσία δεν απειλείται ούτε με πυρηνικά».

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ακόμη πως «είναι καθήκον μας να συνδράμουμε τις οικογένειες των νεκρών στρατιωτών μας» και πως «όλοι οι τραυματισμένοι Ρώσοι στρατιώτες θα αποζημιωθούν». Ο Πούτιν τόνισε ότι «οι στρατιώτες μας πολεμούν για την Ρωσία στην Ουκρανία».

Ο Ρώσος ηγέτης ανακοίνωσε ακόμη ένα παράσημο ανδρείας για έναν Ρώσο στρατιώτη που «ανατινάχθηκε μόνος του με χειροβομβίδα, ώστε να μην πιαστεί αιχμάλωτος».

Mια πρώτη δόση της αποζημίωσης θα είναι 7 εκατομμύρια ρούβλια (σχεδόν 60.000 ευρώ) στην οικογένεια κάθε νεκρού στρατιώτη ενώ υποσχέθηκε 5 εκατομμύρια ρούβλια (σχεδόν 45.000 ευρώ) σε όλους τους τραυματίες και τους ανάπηρους πολέμους αλλά και μόνιμη σύνταξη στους τελευταίους.

O Ρώσος πρόεδρος σε υψηλούς τόνους είπε ότι η Μόσχα θα καταστρέψει το «αντι-ρωσικό αφήγημα» που δημιούργησε η Δύση, ενώ επέμεινε ότι η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση προχωράει βάσει σχεδίου στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

ΕΕ: Καθεστώς προσωρινής προστασίας στους πρόσφυγες από την Ουκρανία

Βρετανία: Ουκρανός μεγιστάνας βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του – Είχε στενές σχέσεις με τη Ρωσία

Ζελένσκι: Εάν πέσει η Ουκρανία, η Ρωσία θα κυνηγήσει χώρες της Βαλτικής και της Ανατολικής Ευρώπης

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 17:25
Exit mobile version