search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:08
MENU CLOSE

Οι εκτός λίστας «ολιγάρχες» και οι personae non gratae ρωσικές εταιρείες

04.03.2022 06:00
putin

Είπε ο πρωθυπουργός χθες στην συνέντευξη στον Alpha, ότι θα διακόψουμε τις οικονομικές σχέσεις με τη Ρωσία. Χωρίς να το εξηγήσει αναλυτικά.

Όλες αυτές τις μέρες, υπήρξε μεγάλη ανησυχία για τις επενδύσεις στη χώρα μας από διάφορους Ρώσους «ολιγάρχες»- ή επειδή ο όρος είναι ταυτισμένος με τον Πούτιν, μεγαλοεπιχειρηματίες – με αποτέλεσμα, όπως γράφαμε, να ανησυχήσουν μέχρι και οι διοικήσεις των τραπεζών.

Εκείνο που είναι σίγουρο, είναι πως ελληνικοί επιχειρηματικοί όμιλοι και επενδυτές στον τομέα της Ενέργειας, του Tουρισμού, στα τρόφιμα κ.λ.π., επανεξετάζουν τις σχέσεις τους και τις συζητήσεις για συμμετοχές και συνεργασίες με εταιρείες ρωσικών συμφερόντων για να μην βρεθούν προ εκπλήξεων στο επόμενο διάστημα.

Κυρίως δε, στο κομμάτι της ενέργειας, αυτή κατάσταση φέρνει τα πάνω -κάτω και οι συμμαχίες με εταιρείες ρωσικών συμφερόντων οδηγούνται σε ναυάγιο, μιας και έχουν κηρυχθεί Personae non gratae σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε επίσης:

Οι ενστάσεις Τσίπρα στη Βουλή και το παρασκήνιο με Δένδια

Το plan Β της κυβέρνησης στα ενεργειακά και το εκλογικό ρίσκο

Γελοιότητες με τις μετρήσεις τηλεθέασης των καναλιών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58