search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:15
MENU CLOSE

ΟΗΕ: 1,5 εκατομμύριο μέχρι την Κυριακή οι πρόσφυγες από την Ουκρανία

05.03.2022 14:55
ohe_new

Tο 1,5 εκατομμύριο μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου ενδέχεται να φτάσουν οι πρόσφυγες από την Ουκρανία σύμφωνα με προβλέψεις του ΟΗΕ, ο οποίος τονίζει πως πρόκειται για την μεγαλύτερη προσφυγική κρίση που έχει ζήσει η Ευρώπη από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αυτή την στιγμή οι Ουκρανοί που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους φτάνουν το 1,3 εκατομμύρια. Εκατοντάδες χιλιάδες έχουν φτάσει στην Πολωνία, ενώ άλλοι πηγαίνουν Ουγγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία και Σλοβακία.

Τώρα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες προβλέπει ότι ο αριθμός μπορεί να φτάσει το 1,5 εκατομμύριο μέχρι το τέλος της αυριανής ημέρας. Πρόκειται για την μεγαλύτερη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ανέφερε ο επικεφαλής της UNHCR, Φιλίπο Γκράντι.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σταμάτησε η εκκένωση της Μαριούπολης

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ο Πούτιν έχει αφήσει το πιστόλι πάνω στο τραπέζι» (Video)

Ουκρανία: Ζητούνται μισθοφόροι, με πείρα – Προσφέρεται καλή αμοιβή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:14