search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:07
MENU CLOSE

Ρωσία: Κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία για διάνοιξη ανθρωπιστικών διαδρόμων

07.03.2022 23:09
Negotiations_new

Η Ρωσία ανακοίνωσε απόψε κατάπαυση του πυρός σε πολλές ουκρανικές πόλεις, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 9 το πρωί αύριο Τρίτη (ώρα Ελλάδας), ώστε να καταστεί εφικτή η απομάκρυνση των αμάχων μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία ανακοινώνει κατάπαυση του πυρός από τις 10.00 (ώρα Μόσχας) της 8ης Μαρτίου», ώστε να φύγουν οι άμαχοι από το Κίεβο, αλλά και από τις πόλεις Σούμι, Χαρκίβ, Τσερνίχιφ και Μαριούπολη, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Την ανακοίνωση αυτή επικαλούνται πολλά ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ΟΗΕ «χρειάζεται ασφαλείς διαδρόμους για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε περιοχές εχθροπραξιών» στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ αρμόδιος για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις, ο Μάρτιν Γκρίφιθς.

«Άμαχοι σε μέρη όπως η Μαριούπολη, το Χάρκιβ, η Μελιτόπολη και αλλού χρειάζονται απεγνωσμένα βοήθεια, ειδικά ιατρικές προμήθειες που σώζουν ζωές», πρόσθεσε, απευθυνόμενος σε έκτακτη συνεδρίαση του ΣΑ αφιερωμένη στην ανθρωπιστική κρίση που προκλήθηκε από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Υπάρχουν πολύ τρόποι, αλλά αυτό πρέπει να γίνει σε συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις των μερών σύμφωνα με τους νόμους του πολέμου», είπε ο Γκρίφιθς.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο διέταξε κατά τη διάρκεια των τελευταίων 48 ωρών την ανάπτυξη 500 επιπλέον στρατιωτών στην Ευρώπη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Δυτικοί ηγέτες δηλώνουν ότι «θα αυξήσουν το τίμημα» που θα πληρώσει η Ρωσία (Video)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε ο 3ος γύρος διαπραγματεύσεων Μόσχας – Κιέβου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50