search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 19:12
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε ο 3ος γύρος διαπραγματεύσεων Μόσχας – Κιέβου

07.03.2022 20:15
Ukraine_new

Ο 3ος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ολοκληρώθηκε, ανακοίνωσε η ρωσική πρεσβεία στο Μινσκ, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το Tass.

Μετά από 4 ώρες διαπραγματεύσεων και εν μέσω σφοδρών βομβαρδισμών ουκρανικών πόλεων από ρωσικές δυνάμεις, Μόσχα και Κίεβο φαίνεται να σημείωσαν μικρή πρόοδο στις συζητήσεις που πραγματοποίησαν.

Ρωσία και Ουκρανία θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τους για κατάπαυση του πυρός, δήλωσε απόψε ο Ουκρανός διαπραγματευτής Μιχαΐλο Ποντολιάκ, αφού ολοκληρώθηκε ο 3ος γύρος των διαπραγματεύσεων.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Ποντολιάκ ανέφερε ότι στις σημερινές συνομιλίες επιτεύχθηκε «μικρή πρόοδος» όσον αφορά την υλικοτεχνική υποδομή για την απομάκρυνση των αμάχων.

Δεν υπήρξε όμως κάποια συμφωνία που να βελτιώνει σημαντικά την ευρύτερη κατάσταση.

Ωστόσο ο Ρώσος διαπραγματευτής Βλαντίμιρ Μεντίνσκι είπε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μιλήσει κανείς για οτιδήποτε θετικό μετά τον τρίτο γύρο των συνομιλιών.

Ο Λεονίντ Σλούτσκι από την πλευρά του είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχει οποιαδήποτε ψευδαίσθηση το επόμενο βήμα (των διαπραγματεύσεων) θα φέρει ένα οριστικό αποτέλεσμα.

«Ελπίζουμε ότι θα αναληφθούν σύντομα οι επόμενες προσπάθειες για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων», πρόσθεσε ο Σλούτσκι.

Οι Ρώσοι διαπραγματευτές δήλωσαν απόψε ότι ο επόμενος γύρος των συνομιλιών με τους Ουκρανούς συναδέλφους τους θα γίνει πολύ σύντομα στη Λευκορωσία.

«Ο επόμενος, 4ος γύρος, θα διεξαχθεί πολύ-πολύ σύντομα», είπε ο Λεονίντ Σλούτσκι μιλώντας στη ρωσική τηλεόραση. «Δεν θα ανακοινώσω την ακριβή ημερομηνία ακόμη. Θα καθοριστεί πιθανότατα αύριο», πρόσθεσε.

Ένας άλλος Ρώσος διαπραγματευτής, ο Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, είπε ότι ο σημερινός, 3ος γύρος των ρωσοουκρανικών συνομιλιών «δεν στάθηκε στο ύψος των προσδοκιών» της Μόσχας.

«Ελπίζουμε ότι την επόμενη φορά θα μπορέσουμε να επιτύχουμε σημαντικότερη πρόοδο», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

Ο Ζελένσκι ζητά στρατιωτικά αεροσκάφη – Ξεκινούν ξανά οι διαπραγματεύσεις

Φον ντερ Λάιεν για τις κυρώσεις στη Ρωσία: «Δεν τελειώσαμε, προετοιμάζουμε περαιτέρω βήματα»

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ανήθικη η ρωσική πρόταση για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους», λέει το Κίεβο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 19:11