search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:55
MENU CLOSE

Κυρώσεις κατά Ρωσίας: Τα έβαλαν μέχρι και με τις ρωσικές… γάτες – Αποβάλλονται από «καλλιστεία»

08.03.2022 10:51
cat_new

Θύματα των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας λόγω της εισβολής στην Ουκρανία πέφτουν και οι ρωσικές γάτες, μετά την απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γατών (FIFE) να απαγορεύσει την συμμετοχή τους στους διάφορους διαγωνισμούς που γίνονται ανά τον κόσμο.

Η FIFE ανήρτησε την σχετική απόφαση στον ιστότοπό της, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι οι ιδιοκτήτες γατών στην Ρωσία, οι  οποίοι δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιδεικνύουν τα αγαπημένα τους θηλαστικά στους διαγωνισμούς που γίνονται εκτός Ρωσίας.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της FIFE είναι σοκαρισμένη και τρομοκρατημένη από την εισβολή του στρατού της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Δημοκρατία της Ουκρανίας και την έναρξη του πολέμου», αναφέρεται στην απόφαση.

«Γινόμαστε όλοι μάρτυρες της καταστροφής και του χάους από αυτή την απρόκλητη επιθετική ενέργεια. Κυρίως όμως βλέπουμε την αγωνιώδη προσπάθεια των Ουκρανών φίλων να φροντίσουν τις γάτες τους και τα άλλα  ζώα τους κάτω αυτές τις δύσκολες συνθήκες», προστίθεται.

Έτσι η Διεθνής Ομοσπονδία Γατών αποφάσισε να ακολουθήσει την λογική των οικονομικών κυρώσεων της Δύσης και απαγόρευσε την συμμετοχή των γατών από την Ρωσία σε διαγωνισμούς και επιδείξεις και επίσης απαγόρευσε την εισαγωγή γατών από την Ρωσία «σε οποιοδήποτε βιβλίο pedigree, ανεξάρτητα από τον οργανισμό έκδοσης των πιστοποιητικών».

Επίσης αποφασίστηκε ότι μέρος  του προϋπολογισμού της Ομοσπονδίας θα διοχετευθεί στους Ουκρανούς φίλους των θηλαστικών που μέσα στις δύσκολες συνθήκες του πολέμου φροντίζουν τα ζώα τους.

Δεν λέω, καλές οι προθέσεις της Ομοσπονδίας… Αλλά δεν θα ιδρώσει και το αυτί του Πούτιν από αυτή την απόφαση.

Photo: ww.fifeweb.org

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Ποιος θα είναι ο ειρηνοποιός;

Πλησιάζουν στο Κίεβο οι Ρώσοι – Κατάπαυση του πυρός ανακοίνωσε η Μόσχα (Videos)

ΗΠΑ: Επίθεση με χρήση πυροβόλων έξω από λύκειο – Νεκρός ένας έφηβος, δύο ακόμη τραυματίες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:53