search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 13:02
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Επίθεση με χρήση πυροβόλων έξω από λύκειο – Νεκρός ένας έφηβος, δύο ακόμη τραυματίες

08.03.2022 08:33
police usa new

Ένας εφηβος σκοτώθηκε χθες Δευτέρα και άλλοι δύο τραυματίστηκαν και βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση εξαιτίας πυρών μπροστά σε λύκειο των ΗΠΑ.

Αυτό ανακοίνωσε η αστυνομία, διευκρινίζοντας πως συνελήφθησαν «ύποπτοι». Η τραγωδία εκτυλίχθηκε περί τις 14:48 (τοπική ώρα· 22:48 ώρα Ελλάδας) μπροστά στο λύκειο Ιστ Χάι Σκούλ της Ντε Μόιν, στην Άιοβα των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου της αστυνομίας.

Από διερχόμενο όχημα τα ΗΠΑ έξω από το λύκειο στις ΗΠΑ

Τρεις έφηβοι, τραυματισμένοι από σφαίρες, βρέθηκαν επιτόπου από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. Το ένα από τα θύματα υπέκυψε στα τραύματά του· τα άλλα δύο δέχονται ιατρικές φροντίδες, κατά την αστυνομία. «Τα πυρά φαίνεται πως προήλθαν από διερχόμενο όχημα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Όπως υπογραμμίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αστυνομία ανέφερε ότι συνέλαβε «υπόπτους», χωρίς προς το παρόν να έχει προχωρήσει στην απαγγελία κατηγοριών.

Το λύκειο, που αρχικά τέθηκε υπό αποκλεισμό, άνοιξε τις πόρτες του και οι μαθητές μπόρεσαν να το εγκαταλείψουν, ανέφερε μέσω Twitter η διεύθυνση δημόσιων σχολείων της πόλης.

Μάστιγα στις ΗΠΑ τα λεγόμενα mass shootings

Τα λεγόμενα mass shootings, οι επιθέσεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων που έχουν πάνω από τέσσερα θύματα κατά την ορολογία των αμερικανικών αρχών, αποτελούν επαναλαμβανόμενη μάστιγα στις ΗΠΑ: διαπράττονται σε σχολεία, σε σούπερ μάρκετ, σε χώρους εργασίας…

Διαβάστε επίσης

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο διέταξε κατά τη διάρκεια των τελευταίων 48 ωρών την ανάπτυξη 500 επιπλέον στρατιωτών στην Ευρώπη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Δυτικοί ηγέτες δηλώνουν ότι «θα αυξήσουν το τίμημα» που θα πληρώσει η Ρωσία (Video)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε ο 3ος γύρος διαπραγματεύσεων Μόσχας – Κιέβου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 13:01