search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 22:40
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αμερικανικό think tank λέει πως πλησιάζει η ώρα της ρωσικής επίθεσης στο Κίεβο

08.03.2022 17:04
kiev-23-new

Η μεγάλη επίθεση της Ρωσίας στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, είναι ζήτημα ημερών, ίσως και ωρών, σύμφωνα με αμερικανικό think tank που παρακολουθεί τις κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό Ινστιτούτο Πολεμικών Μελετών (ISW) οι ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζονται να επιτεθούν στο Κίεβο τις επόμενες ημέρες. Το αμερικανικό στρατιωτικό think tank εκτιμά ότι «οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στα ανατολικά, βορειοδυτικά και δυτικά προάστια του Κιέβου για μια επίθεση στην πρωτεύουσα τις επόμενες 24-96 ώρες».

Οι ρωσικές δυνάμεις που βρίσκονται σε κονβόι μήκους 60 χιλιομέτρων έξω από την πόλη του Κιέβου, παραμένουν εκεί δίχως να προχωρούν, προκαλώντας εικασίες για τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό.

Σύμφωνα όμως με το ISW, «αναφέρουν προμήθειες και ενισχύσεις καθώς και πραγματοποιούν επιθέσεις πυροβολικού, αέρος και πυραύλων για να αποδυναμώσουν την άμυνα και να εκφοβίσουν τους υπερασπιστές πριν από μια τέτοια επίθεση».

Αυτό θα μπορούσε να αποτελεί προαναγγελία μιας κρίσιμης στιγμής στον πόλεμο, γράφουν οι αναλυτές στην τελευταία τους καθημερινή επισκόπηση.

Εάν τα ρωσικά στρατεύματα κατάφεραν να ανεφοδιάσουν, να αναδιοργανώσουν και να σχεδιάσουν σκόπιμες και συντονισμένες ταυτόχρονες επιχειρήσεις κατά μήκος των διαφόρων αξόνων προέλασης γύρω και προς την πρωτεύουσα, μπορεί να είναι πιο επιτυχημένα σε αυτή την επιχείρηση από ό,τι σε προηγούμενες επιχειρήσεις.

Τα ρωσικά στρατεύματα στη νότια Ουκρανία συνεχίζουν να μοιράζουν τις προσπάθειές τους μεταξύ επιθέσεων προς τα δυτικά προς το Μικολάγιεβ και την Οδησσό, τις επιθέσεις βόρεια προς τη Ζαπορίζια και τις επιθέσεις προς τα ανατολικά προς τη Μαριούπολη και το Ντονμπάς.

Τα σημαντικότερα σημεία της αναφοράς

  • Οι ρωσικές δυνάμεις ενοποιούνται και προετοιμάζονται για περαιτέρω επιχειρήσεις κατά μήκος των δυτικών και ανατολικών προαστίων του Κιέβου, ιδιαίτερα στην περιοχή Irpin στα δυτικά και στην περιοχή Brovary στα ανατολικά.
  • Οι ουκρανικές δυνάμεις αμφισβητούν τις εκτεταμένες ρωσικές γραμμές που φτάνουν από το Σούμι, τις οποίες οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν ακόμη κατακτήσει, στα ανατολικά προάστια του Κιέβου.
  • Τα ρωσικά στρατεύματα πιθανότατα επιχειρούν να παρακάμψουν το Μικολάγιεβ και να διασχίσουν τον ποταμό Southern Bug αυτής της πόλης για να επιτρέψουν μια προέλαση στην Οδησσό που θα συνδυαστεί με μια επικείμενη αμφίβια επιχείρηση εναντίον αυτής της πόλης.

Διαβάστε επίσης:

Ενέργεια: Τι προβλέπει το σχέδιο της ΕΕ για την απεξάρτηση από ρωσικό φυσικό αέριο, πετρέλαιο και άνθρακα

H Κίνα ζητά πληροφορίες από τις ΗΠΑ για τα βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο ολιγάρχης Ουσμάνοφ απέλυσε το προσωπικό στις επαύλεις του στο Λονδίνο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42