search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:48
MENU CLOSE

Κίνα: Το NATO έφτασε την ένταση μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας «στα άκρα»

09.03.2022 15:22
kina_new

«Οι κινήσεις του NATO ώθησαν την ένταση ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία ‘στα άκρα’», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Τσάο Λιζιάν.

Στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών κάλεσε τις ΗΠΑ να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις ανησυχίες της Κίνας και να αποφύγουν να υπονομεύσουν τα δικαιώματά της ή τα συμφέροντά της στον χειρισμό του ουκρανικού ζητήματος και των δεσμών με τη Ρωσία.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών πρόσθεσε εξάλλου ότι ο κινεζικός Ερυθρός Σταυρός θα χορηγήσει πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 5 εκατομμυρίων γουάν στην Ουκρανία, το οποίο θα συνίσταται από είδη για την κάλυψη καθημερινών αναγκών.

Η Κίνα αρνείται να χαρακτηρίσει εισβολή τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Ρωσία τις χαρακτηρίζει «ειδική επιχείρηση».

Διαβάστε επίσης:

«Τρίβουν τα χέρια τους» οι αμυντικές βιομηχανίες ΗΠΑ και Ρωσίας με τον πόλεμο – Εκτίναξη κερδών

Κορωνοϊός – Αυστρία: Τέλος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός λίγο πριν «πέσουν» τα πρώτα πρόστιμα

Ζελένσκι: «Οι εταίροι μας θα έχουν την ευθύνη για την ανθρωπιστική καταστροφή»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:46