search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 08:07
MENU CLOSE

Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας: Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να αναπτύξουν βιοπαράγοντες με στόχο εθνοτικές ομάδες

10.03.2022 17:35
lab-new

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους θέλουν να αναπτύξουν βιοπαράγοντες που στοχεύουν διάφορες εθνοτικές ομάδες, ιδίως Σλάβους, δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής της ρωσικής χημικής και βιολογικής προστασίας, Ίγκορ Κιρίλοφ, σε ενημέρωση σχετικά με τα αποτελέσματα της ανάλυσης των εγγράφων που ισχυρίζεται ότι διαθέτει η Ρωσία και αποδεικνύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διενεργούσαν στρατιωτική βιολογική έρευνα στην Ουκρανία.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, οι εκπρόσωποι των δυτικών εθνών είναι πολύ προσεκτικοί σχετικά με τα βιοϋλικά τους, ωστόσο, έφεραν στο εξωτερικό πολλά δείγματα ορού αίματος που ελήφθησαν από ανθρώπους, αποκλειστικά Σλάβους, σε διάφορα μέρη της Ουκρανίας.

«Μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ένας από τους στόχους των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους είναι να αναπτύξουν βιοπαράγοντες ικανούς να στοχεύουν διάφορες εθνοτικές ομάδες», είπε ο Κιρίλοφ.

Ένα από τα έγγραφα που έλαβαν οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις επιβεβαιώνει ότι όλες οι μελέτες υψηλού κινδύνου σε ουκρανικά βιολογικά εργαστήρια διεξήχθησαν υπό την καθοδήγηση ειδικών από τις ΗΠΑ, δήλωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με όσα είπε, «[τα υλικά] διαψεύδουν ξεκάθαρα τη δήλωση των ΗΠΑ ότι μόνο Ουκρανοί επιστήμονες εργάζονται στα βιοεργαστήρια του Πενταγώνου στην Ουκρανία χωρίς την παρέμβαση των αμερικανών βιολόγων», επεσήμανε ο Κιρίλοφ.

Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ αντιμετώπισαν απαξιωτικά τους Ουκρανούς ειδικούς. «Δίνεται προσοχή στους εξαιρετικά ταπεινούς μισθούς των ειδικών σύμφωνα με τα πρότυπα των ΗΠΑ. Αυτό καταδεικνύει μια χαμηλή εκτίμηση του επαγγελματισμού των Ουκρανών ειδικών και την αδιαφορία για αυτούς από τους Αμερικανούς συναδέλφους τους», εξήγησε.

Ο Κιρίλοφ υπογράμμισε ότι τα λογιστικά έγγραφα επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ πλήρωσε χρήματα για συμμετοχή σε μελέτες απευθείας, χωρίς τη συμμετοχή μεσάζοντα.

Στοιχεία για τα βιολογικά προγράμματα

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ίγκορ Κονασένκοφ δήλωσε νωρίτερα ότι αποκαλύφθηκαν στοιχεία ενός στρατιωτικού βιολογικού προγράμματος που χρηματοδοτήθηκε από τις ΗΠΑ και αναπτύχθηκε στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ελήφθησαν πληροφορίες από υπαλλήλους ουκρανικών βιοεργαστηρίων ότι ιδιαίτερα επικίνδυνα παθογόνα: πανώλη, άνθρακας, χολέρα, τουλαραιμία και άλλα θανατηφόρα στελέχη είχαν καταστραφεί επειγόντως στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα στις 24 Φεβρουαρίου ότι ανταποκρινόμενος σε αίτημα των αρχηγών των δημοκρατιών του Ντονμπάς είχε λάβει την απόφαση να πραγματοποιήσει μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» προκειμένου να προστατεύσει τους ανθρώπους «που υπέφεραν από κακοποίηση και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια». Ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι η Μόσχα δεν είχε σχέδια κατοχής ουκρανικών εδαφών, οι στόχοι της ήταν η αποναζιστοποίηση και η αποστρατιωτικοποίηση της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Τα όπλα του πολέμου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε ασφυκτικό κλοιό το Κίεβο – Μάχες γύρω από την πόλη

Φρένο στις εξαγωγές λαδιού και σιτηρών από τη Σερβία – Μειώνει ο Βούτσιτς τον φόρο στα καύσιμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 08:06