search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 15:56
MENU CLOSE

Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Μαργαρίτας Θεοδωράκη κατά του Νίκου Κουρή

11.03.2022 13:02
thedoraki new

Απορρίφθηκε ως απαράδεκτη λόγω αοριστίας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, κόρης του αείμνηστου Μικη Θεοδωράκη κατά του Νίκου Κουρή.

Όπως επισημαίνεται στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, η οποία δεν παραστάθηκε στη συζήτηση ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, δεν εξήγησε επαρκώς στο δικόγραφο με ποιον τρόπο προσβάλλονται τα κληρονομικά και πνευματικά της δικαιώματα από το Νίκο Κουρή, ο οποίος ως γνωστόν υποστηρίζει ότι είναι βιολογικός γιός του διάσημου μουσικοσυνθέτη.

Όπως επισημαίνεται στην απόφαση η Μαργαρίτα Θεοδωράκη «ουδόλως εξειδικεύει πως συντελείται προσβολή των κληρονομικών ή πνευματικών της δικαιωμάτων βάση πλέον της ιδιότητας ως νόμιμου κληρονόμου του πατρός της, αφού η αναφορά και μόνο εκ μέρους του Νίκου Κουρή του ονόματος “Θεοδωράκης” δεν εξικνείται μέχρι του σημείου της παροχής σ’αυτόν οφέλους από κληρονομικά ή πνευματικά δικαιώματα, ούτε εξηγεί πως η εκδοθείσα απόφαση ασφαλιστικών μέτρων θα την προστατεύσει από τις επικαλούμενες προσβολές».

Υπενθυμίζεται ότι στην αίτησή της προς το Μονομελές Πρωτοδικείο η Μαργαρίτα Θεοδωράκη υποστήριξε ότι ο Νίκος Κουρής, «φέρεται να εμφανίζεται σε πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων μουσικού ή φιλανθρωπικού χαρακτήρα αυτοαποκαλούμενος ως Νίκος Θεοδωράκης ήτοι γιος του Μίκη Θεοδωράκη, προσποιούμενος ότι εκπροσωπεί την οικογένεια του αείμνηστου Μίκη Θοδωράκη επιδιώκοντας να προσδώσει κύρος το πρόσωπο του και να θεμελιώσει κληρονομικό δικαίωμα».

Είχε ζητήσει να παύσει ο Νίκος Κουρής να προσβάλει την προσωπικότητά της χρησιμοποιώντας παρανόμως το επίθετο «Θεοδωράκης» επικαλούμενος ότι είναι ο γιος του μουσικοσυνθέτη.

Νίκος Κουρής: «Με τη συναίνεση του Μίκη χρησιμοποιούσα το επίθετο Θεοδωράκης»

«Ό, τι έκανα εδώ και 20 χρόνια σαν “Νίκος Θεοδωράκης” το έκανα με τη συναίνεση του. Το είχε αποδεχτεί και δεν με αμφισβήτησε ποτέ. Θα προχωρήσω σε επόμενο βήμα για να αποδειχθεί με τεστ DNA. Εγώ υιοθέτησα το επίθετο «Θεοδωράκης» αισθανόμενος ότι θέλω να έρθω κοντά στις ρίζες μου» είχε δηλώσει παλαιότερα ο 54χρονος Νίκος Κουρής ο οποίος επίσης έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν βλέψεις στην περιουσία του μουσικοσυνθέτη.

Διαβάστε επίσης

Συγκινεί το πρώτο προσφυγόπουλο που έφτασε από Ουκρανία – «Θες να παίξουμε;»

Φορτηγατζής αγνόησε το σήμα της ΕΛΑΣ και του έστησαν «μπλόκο» στα διόδια Αφιδνών (Video)

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Η έρευνα για τα σύνδρομα και ο γρίφος με τους μώλωπες (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 15:55