search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:56
MENU CLOSE

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Η έρευνα για τα σύνδρομα και ο γρίφος με τους μώλωπες (videos)

11.03.2022 09:28
swing-ge231f31e6_1920

Στο 25 με 30 % βρίσκεται σύμφωνα με το Mega η έρευνα που διεξάγει το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, με τις Αρχές να έχουν δημιουργήσει μία εικόνα για το τι φαίνεται να έχει συμβεί με τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα.

«Η στόχευση δεν έχει αλλάξει καθόλου, παρά τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται. Έχουν ληφθεί σημαντικά στοιχεία από το Ωνάσειο και ακολουθούν στοιχεία και αναφορές από το Αγλαΐα Κυριακού. Τα επόμενα 24ωρα, θα μεταβεί κλιμάκιο αξιωματικών στην Πάτρα, για να πάρουν διαδοχικές καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές του Καραμανδάνειου, της ΜΕΘ Πατρών και της παιδιατρικής κλινικής», είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, οι γιατροί που ειδικεύονται σε αιφνίδιους θανάτους παιδιών υποστηρίζουν ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που τους έχουν δοθεί, δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση για τους θανάτους των τριών παιδιών.

«Έχει γίνει έρευνα σε 4-5 σύνδρομα κληρονομικής φύσεως από τα οποία θα μπορούσε να εξηγηθεί ο θάνατος των παιδιών, όμως έχει αποδειχθεί ότι δεν έπασχαν από οποιοδήποτε από αυτά τα σύνδρομα», αναφέρει το ρεπορτάζ, τονίζοντας ότι οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν εκτός πραγματικότητας οποιαδήποτε αναφορά στην αγενεσία φλεβόκομβου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το σύνδρομο «ταχύ βράδυ» καταγράφεται αποκλειστικά σε άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών, σε αντίθεση με όσα υποστήριξε η πλευρά της μητέρας όσον αφορά τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι γιατροί στο Καραμανδάνειο υποστηρίζουν ότι ισχυρισμοί της μητέρας ότι έφθασαν αμέσως μόλις παρουσιάστηκε το πρόβλημα στη Τζωρτζίνα είναι ψευδείς. Μάλιστα ένας από τους γιατρούς υποστηρίζει ότι βρισκόταν σε εντελώς άλλο σημείο του νοσοκομείου, κάτι που θα καταθέσει στις Αρχές.

Κατερινόπουλος: Έγκλημα από το ίδιο ανθρώπινο χέρι

Ενώ οι καταθέσεις των γιατρών συνεχίζονται προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση θανάτου, ο εν αποστρατεία αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Θανάσης Κατερινόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως πρόκειται για έγκλημα.

«Εδώ δεν δικάζουμε κανέναν, αλλά αυτό που θέλω να πω είναι πως για εμένα ανθρώπινο χέρι αφαίρεσε τις ζωές των παιδιών», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Πέρα από την αναμονή των εξετάσεων πιστεύω ότι το τμήμα των εκλημάτων κατά ζωής κάνει εξαιρετική δουλειά και σύντομα θα έχουμε δράστη ή δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης για τον θάνατο των μικρών παιδιών».

Έκανε μάλιστα μια αποκάλυψη λέγοντας ότι: «Τα επιστημονικά δεν μπορώ να τα αμφισβητήσω, αλλά τα αστυνομικά είναι ανοικτά. Θα κάνω έτσι και μια έκκληση στους παλιούς μου συναδέλφους, ας βρουν εκείνο το γραφείο Τελετών στην Πάτρα και ας ρωτήσουν ποιος έφτιαξε εκείνο το παιδί και ποιος πήγε και ενημερώθηκε -κατά πληροφορίες- αν καλύφθηκαν οι μώλωπες που είχε. Δεν αναφέρομαι στο παιδί που είχε εκδορές. Θέλω να πιστεύω ότι αυτοί που ήρθαν σε μένα πήγαν και στο ανθρωποκτονιών. Αν δεν πήγαν ας πάει το ανθρωποκτονιών σε αυτούς».

«Δεν απορρίπτουμε τίποτα. Όλα είναι υπό διερεύνηση. Αυτή είναι μια πληροφορία. Μώλωπες δεν μπορούν να εμφανιστούν αφού έχει πεθάνει κάποιος. Οι πληροφορίες λένε μώλωπες στο πρόσωπο», συνέχισε ο κ. Κατερινόπουλος για την ίδια πληροφορία.

Διαβάστε επίσης:

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Σάκος του μποξ η χαροκαμένη μητέρα», λέει ο Κούγιας

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Χιόνια στην Αττική και σήμερα – Νέα επιδείνωση από αύριο, Σάββατο (Videos)

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Παρασκευή 11 Μαρτίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33