search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:30
MENU CLOSE

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Χιόνια στην Αττική και σήμερα – Νέα επιδείνωση από αύριο, Σάββατο (Videos)

11.03.2022 08:37
xionia_new

Νεφώσεις με ασθενείς βροχές, τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα αναμένονται σήμερα, Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο μέτριοι και τοπικά ισχυροί, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τη στιγμή που η θερμακρασία θα σημειώσει πτώση στα νότια.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo, τις πρωινές ώρες προβλέπεται τοπικά χιονόνερο ή χιόνι στα παραθαλάσσια της Αν. Θεσσαλίας, της Στερεάς, των Κυκλάδων και της Κρήτης, και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Μετά το μεσημέρι προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, και κυρίως πλησίον ορεινών όγκων. Οι χιονοπτώσεις κατά διαστήματα μέχρι αργά το βράδυ θα είναι πυκνές στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελ/νησο. Παγετός θα εκδηλωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά και στο εσωτερικό της Κρήτης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -10 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -10 έως 2 βαθμούς), -6 έως 6 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -3 έως 10 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -3 έως 7 βαθμούς), 4 έως 11 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 2 έως 10 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και 6 έως 12 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και νωρίς το πρωί στον Πατραϊκό Κόλπο μέτριοι 5 μποφόρ.

Άστατος θα είναι ο καιρός και στην Αττική με νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο ή βροχή στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στις υπόλοιπες περιοχές, κυρίως τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-4 Μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά τις απογευματινές ώρες περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν κυρίως από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-4 Μποφόρ.

Νέα επιδείνωση του καιρού από αύριο

Παροδική ύφεση προς τις βραδινές ώρες πρόκειται να παρουσιάσει ο καιρός, ενώ αναμένεται νέα επιδείνωση από το αύριο, Σάββατο.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν στα βόρεια τους 04 με 06 βαθμούς, στα δυτικά καθώς και τη νησιωτική χώρα τους 08 με 10 και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές τους 06 με 08 βαθμούς Κελσίου.

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός.

Διαβάστε επίσης:

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Παρασκευή 11 Μαρτίου

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Ποια σχολεία θα είναι σήμερα κλειστά

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:29