search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 08:13
MENU CLOSE

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας – Τι αναμένεται τις επόμενες ώρες (Video)

10.03.2022 14:39
xioniakairos-new

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Φίλιππος στην Ελλάδα, με χαμηλές θερμοκρασίες και πυκνές χιονοπτώσεις να πλήττουν τόσο την Αττική όσο και άλλες περιοχές της χώρας.

Χιονοπτώσεις παρατηρούνται σε χαμηλά υψόμετρα σε Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, ισχυρές κατά τόπους βροχές στα νότια, καθώς και καταιγίδες σε Νότιο Αιγαίο και Κρήτη.

Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται, επίσης, κυρίως σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με το κύμα κακοκαιρίας θα διαρκεί μέχρι την Κυριακή (13/3).

Χιόνια και στην Αττική

Από το πρωί της Πέμπτης χιονίζει σε Μαλακάσα, Αρσάκειο Δροσιά, Πέραμα Αττικής, Σκα Αττικής, Ωρωπό, Ασπρόπυργο, Άνω λιόσια, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Άγιο Στέφανο

Επίσης, χιόνι πέφτει και σε περοχές στα βόρεια προάστια των Αθηνών, όπως Μαρούσι, Χαλάνδρι, Χολαργό, ενώ νωρίς το μεσημέρι χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και στο κέντρο της Αθήνας, σε Γαλάτσι και Ζωγράφου.

Ισχυρή σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων στη Βόρειοανατολική Αττική

Ισχυρή σύσταση για την αποφυγή των μη απαραίτητων μετακινήσεων σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια απηύθυνε η Πολιτική Προστασία, με μήνυμά της, εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα συστήνοντας για τις προαναφερθείσες περιοχές τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Αναμένεται επιδείνωση των φαινομένων

Νωρίτερα, η Πολιτική Προστασία είχε στείλει προειδοποιητικό μήνυμα και απηύθυνε ισχυρή σύσταση για την αποφυγή μη απαραίτητων μετακινήσεων και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε Βόρεια, Ανατολική Αττική, περιοχές των Βιλίων, της Φυλής και των Ερυθρών Βοιωτίας καθώς, όπως επισημαίνεται, η χιονόπτωση αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες.

Δήμος Ωροπού: Μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα καιρικά φαινόμενα και στον Δήμο Ωρωπού με μηχανήματα να επιχειρούν ασταμάτητα, προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο, αν και για λόγους ασφαλείας των οδηγών η δημοτική Αρχή ανακοίνωσε ότι έκλεισε ο δρόμος Συκάμινο-Αυλώνα προς το Μοναστήρι.

Συγκεκριμένα, συνεργεία του Δήμου Ωρωπού επιχειρούν αποχιονισμούς σε Αφίδνες, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Μικροχώρι, Μετόχι Ρη, Μαλακάσα και Αυλώνα.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες του δήμου και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί με ασφάλεια δύο διακομιδές ασθενών, ενώ με τη δημοτική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε και η μετακίνηση ενός δημότη για αιμοκάθαρση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Κλειστά την Παρασκευή ορισμένα σχολεία της Αττικής

Λόγω των φαινομένων, κλειστά θα παραμείνουν και αύριο ορισμένα σχολεία της Βορειοανατολικής Αττικής, όπως ανέφερε το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

«Βάσει των δεδομένων και φαινομένων, θα υπάρξει νωρίς το απόγευμα» τόνισε, επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας, αφού προηγηθεί σύσκεψη με τους δημάρχους, στην οποία θα επαναξιολογηθεί το καιρικό σε συνάρτηση και με τα αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας.

Ο περιφερειάρχης επεσήμανε ότι σε αυτό το πλαίσιο, ίσως παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και σε ορισμένα σημεία της «Δυτικής Αττικής, όπως είναι τα Βίλια και η Φυλή».

Στη συνάντηση με τους δημάρχους θα εκτιμηθούν τα νέα δεδομένα και για ορεινά σημεία των Δήμων του Κεντρικού Τομέα, όπως της Ηλιούπολης και του Βύρωνα (στον Καρέα) όπου σήμερα, και για λόγους πρόληψης, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά.

Αναφορικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς οι δήμοι είναι αυτοί που αποφασίζουν και ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους.

Κακοκαιρία Φίλιππος: Τι αναμένουμε τα επόμενα 24ωρα

Παροδικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτωσεις στα ορεινά και ημιορεινά αναμένονται αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πεοπόννησο, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά απο ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν στα βορεια τους 04 με 06 βαθμούς, στα δυτικά τους 08 με 10 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 06 με 08 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός και τις πρωινές και βραδινές ώρες ισχυρός.

Το Σάββατο (12/3) αναμένονται λίγες νεφώσεις στα Δωδεκάννησα, παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Οι χιονοπτώσεις στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και πιθανώς την ανατολική Πελοπόννησο να είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, και στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σεπολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με ισχυρό παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα σημειωθούν και την Κυριακή (13/3) στα δυτικά και βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Τα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες θα περιοριστούν στην ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο και την Κρήτη και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα το πρωί 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με ισχυρό παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Διαβάστε επίσης:

Οπαδική βία: Στα χέρια της Δικαιοσύνης μεγάλη εγκληματική οργάνωση -27χρονη γυναίκα η αρχηγός της συμμορίας

Δολοφονία Τοπαλούδη: Νέα διακοπή στη δίκη – Ξεσπασε η μητέρα της – «Ντροπή!»

Δημήτρης Κοντομηνάς: Η πορεία του επιχειρηματία – Η Interamerican, o Alpha, η Novabank, τα Village Cinemas (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 08:11