search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:18
MENU CLOSE

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Ποια σχολεία στην Αττική θα είναι σήμερα – και αύριο – κλειστά

10.03.2022 07:48
sxooleia new

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής και μετά από διαβούλευση με τους Δημάρχους αποφασίστηκε για σήμερα η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Βόρειο Τομέα καθώς και σε περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος».

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη μάλιστα, τα σχολεία θα παραμείνουν και αύριο κλειστά στη Βορειοανατολική Αττική.

«Και σε ένα σημείο της Δυτικής Αττικής όπως είναι στα Βίλια αλλά και στη Φυλή» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Αττικής προσθέτοντας ότι θα υπάρχει συνάντηση με τους δημάρχους το μεσημέρι.

«Βάσει των δεδομένων και των φαινομένων θα υπάρξει ανακοίνωση νωρίς το απόγευμα», συμπλήρωσε.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθούν σήμερα δια ζώσης μαθήματα στα σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

1. Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής
2. Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση το δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο οποίο θα είναι όλα ανοιχτά εκτός από το 3ο Δημοτικό Πανοράματος και το 2ο -3ο γυμνάσιο Βούλας τα οποία θα είναι κλειστά.
3. Στην Περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.
Ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις παρακάτω Περιφερειακές ενότητες:
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα
• Στο Δυτικό τομέα Αθηνών

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, «τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί , στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η τηλεκπαίδευση πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες και για την πρωτοβάθμια και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με το πρόγραμμα που στέλνουν οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί στους γονείς και τους μαθητές».

Διαβάστε επίσης

Kακοκαιρία «Φίλιππος»: Έρχονται πυκνές χιονοπτώσεις στη βόρεια Αττική (Photos/Video)

Έρχεται ο προσωπικός γιατρός: Τι περιλαμβάνει το ν/σ του υπουργείου Υγείας

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Πολικές θερμοκρασίες και χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα – Κλειστά σχολεία και δρόμοι (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:09