search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 14:48
MENU CLOSE

Kακοκαιρία «Φίλιππος»: Έρχονται πυκνές χιονοπτώσεις στη βόρεια Αττική (Photos/Video)

10.03.2022 07:06
xioni2 neew

Η κακοκαιρία «Φίλιππος», που θα σαρώσει την Ελλάδα, προβλέπει έντονες χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ακόμα και στην Αττική. Ηδη αρκετές περιοχές του Λεκανοπεδίου «ξημέρωσαν» με χιονόνερο από το ύψος της Νέας Ιωνίας και βορειότερα.

Αρναούτογλου: Eρχονται μπόρες χιονιού

 Όπως ανέφερε στο δελτίο καιρού στην ΕΡΤ ο Σάκης Αρναούτογλου, την Πέμπτη θα εμφανιστούν βροχές και χιόνια, τα οποία θα βάλουν στο «στόχαστρό» τους και την Αττική.

Όπως είπε ο έμπειρος μετεωρολόγος, σε πολλές περιοχές της χώρας θα εμφανιστεί το εξής φαινόμενο: η ημέρα θα ξεκινήσει με ήλιο, αλλά μετά το μεσημέρι και προς το απόγευμα ο ουρανός θα γεμίσει σύννεφα, με αποτέλεσμα να σημειωθούν μπόρες χιονιού και κατά τόπους αρκετά έντονες.

ιδικότερα, το πρωί της Πέμπτης θα εμφανιστούν χιονοπτώσεις στις νότιες περιοχές της Χαλκιδικής, στη Μαγνησία, τις Σποράδες, στην κεντρική και βόρεια Εύβοια, στις ανατολικές περιοχές της Φθιώτιδας μέχρι και στη Βοιωτία και τις βορειότερες περιοχές της Αττικής.

Στις Κυκλάδες θα έχει χιονόνερο, ενώ πιο νότια θα κυριαρχήσουν οι βροχές.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα και στα δυτικά, το πρωί θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και μόνο λίγα σύννεφα θα εμφανιστούν στα ανατολικά νησιωτικά. Από το μεσημέρι και μετά, όμως, σε Μαγνησία, Φθιώτιδα, στη βόρεια Εύβοια και τις Σποράδες θα υπάρξει ένταση των χιονοπτώσεων, ενώ άστατος θα είναι ο καιρός σε Κυκλάδες και Κρήτη.

Στα βόρεια της χώρας θα υπάρχουν επιπλέον σύννεφα, ενώ όσο πιο δυτικά δει κανείς τον χάρτη της Ελλάδας τόσο οι μπόρες χιονιού θα γίνονται πιο έντονες και πυκνές.

Μπόρες χιονιού θα κάνουν την εμφάνισή τους και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ακόμη και στα παραθαλάσσια. Το βράδυ θα υπάρξουν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές των Επτανήσων.

Στην Αττική από το πρωί θα επικρατεί συννεφιά στα χαμηλά του βόρειου τμήματος της περιφέρειας, αλλά και κάποιες χιονοπτώσεις. Από το μεσημέρι προβλέπεται έξαρση των φαινομένων, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική -κυρίως- θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, αν και οι περισσότερες περιοχές θα έχουν ηλιοφάνεια από το μεσημέρι. Ωστόσο, μετά θα κάνουν το πέρασμά τους οι μπόρες χιονιού. Και σε αυτήν την περίπτωση το θερμόμετρο θα δείξει μέχρι και 8 βαθμούς Κελσίου, ξεκινώντας ωστόσο από το 0.

Μαρουσάκης: Πυκνές χιονοπτώσεις τις επόμενες ώρες στην Αττική -Σε δύο φάσεις η κακοκαιρία

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται και η πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη. Μέσω ανάρτησης στο Facebook, ο μετεωρολόγος του Open τοποθετήθηκε για την κακοκαιρία «Φίλιππος», τονίζοντας ότι χωρίζεται σε δύο φάσεις, ενώ ξεκαθάρισε ότι έρχονται έντονα φαινόμενα και βαρυχειμωνιά σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας.

Μάλιστα, μεταξύ των περιοχών που θα βρεθούν στο επίκεντρο των φαινομένων θα είναι και η Αττική, στην οποία θα εμφανιστούν πυκνές χιονοπτώσεις τις επόμενες ώρες. Μετεωρολογικό «γρίφο» αποτελεί το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η κακοκαιρία και την επόμενη εβδομάδα, καθώς προβλέπεται ύφεση από τη Δευτέρα (14/3.

Meteo: Χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα στην Αττική την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Από την πλευρά του, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/Meteo προβλέπει για την Πέμπτη (10/3) αρχικά τις πρωινές ώρες βροχές ή χιονόνερο στα παραθαλάσσια της Μακεδονίας, της Αν. Θεσσαλίας, της Στερεάς, των Κυκλάδων και της Κρήτης, και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

Το μεσημέρι προβλέπεται επιδείνωση του καιρού, με χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και τοπικές καταιγίδες στο Αιγαίο. Οι χιονοπτώσεις κατά διαστήματα θα είναι πυκνές στην Αν. Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, ενώ τα φαινόμενα βαθμιαία και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν τις βραδινές ώρες. Παγετός θα εκδηλωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 2 βαθμούς), -2 έως 8 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -2 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -2 έως 7 βαθμούς), 4 έως 13 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 2 έως 12 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και 6 έως 14 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο γενικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και τοπικά στα ορεινά της Ηπείρου και στον Πατραϊκό Κόλπο μέτριοι 5 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 Μποφόρ.

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με παροδικό χιονόνερο ή πρόσκαιρη χιονόπτωση τις μεσημεριανές ώρες περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν κυρίως από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 4-5 Μποφόρ

Διαβάστε επίσης

Έρχεται ο προσωπικός γιατρός: Τι περιλαμβάνει το ν/σ του υπουργείου Υγείας

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Πολικές θερμοκρασίες και χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα – Κλειστά σχολεία και δρόμοι (Videos)

Αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Ναυπλίου ο Μένιος Φουρθιώτης (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 14:46