search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 05:12
MENU CLOSE

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Κλειστά σχολεία την Πέμπτη στην Αττική – Δείτε τις περιοχές

09.03.2022 16:42
sxoleia_new

Η κακοκαιρία «Φίλιππος» έχει αρχίσει την επέλασή της και στην Αττική με αποτέλεσμα η περιφέρεια να αποφασίζει το κλείσιμο σχολείων σε διάφορες περιοχές του νομού.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, στη σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη (9/3), αποφασίστηκε τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά, την Πέμπτη 10 Μαρτίου, σε περιοχές της βόρειας, ανατολικής και δυτικής Αττικής.

Η απόφαση λήφθηκε για προληπτικούς λόγους σχετικούς με την ασφάλεια μαθητών και καθηγητών αφού αξιολογήθηκαν τα καιρικά δεδομένα, οι χαμηλές θερμοκρασίες, η πανδημία κ.λπ.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθούν την Πέμπτη (10/3) δια ζώσης μαθήματα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης:

   * Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής.

   * Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης όπου θα παραμείνουν όλα ανοιχτά εκτός από το 3ο Δημοτικό Πανοράματος και το 2ο -3ο γυμνάσιο Βούλας (κλειστά).

   * Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στον Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

   * Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα θα είναι κλειστά:

   – Στον Δήμο Ηλιούπολης

   τα Νηπιαγωγεία: 5ο, 8ο, 9ο, 12ο, 14ο, 16ο, 18ο, 21ο, 23ο

   τα Δημοτικά: 3ο, 5ο, 8ο, 12ο, 17ο, 20ο

   τα Γυμνάσια: 1ο & 2ο

   τα Λύκεια: 1ο & 3ο

   – Στον Δήμο Βύρωνα θα είναι κλειστά τα σχολεία στην περιοχή Καρέας: Το 4ο και το 9ο Δημοτικό καθώς και το Γυμνάσιο και Λύκειο Καρέα.

Ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία στις ΠΕ: Πειραιώς, Νήσων, Νοτίου Τομέα και Δυτικού Τομέα Αθηνών

Σημειώνεται ότι η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, εμπίπτει στις αρμοδιότητες των Δήμων οι οποίοι και θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους.

Για την Παρασκευή 11 Μαρτίου θα ληφθεί απόφαση αφού εκτιμηθούν αύριο τα δεδομένα.

Με αφορμή τη σχετική απόφαση ο κ. Πατούλης, συστήνει προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους σε περιοχές με χιονόπτωση να κάνουν χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Τηλεκπαίδευση στα κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας

Τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (10/3), στις περιοχές όπου τα σχολεία παραμένουν κλειστά με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος».

Όπως ενημερώνει το γραφείο του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, η τηλεκπαίδευση πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες και για την πρωτοβάθμια και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με το πρόγραμμα που στέλνουν οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί στους γονείς και τους μαθητές.

Διαβάστε επίσης

IAEA: Η διακοπή της ηλεκτροδότησης στο Τσερνόμπιλ «δεν έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ασφάλεια»

«Πόρτα» στον Μπάιντεν από Σαουδάραβες και ΗΑΕ για το πετρέλαιο

Ανδραβίδα: Προφυλακιστέος ο 60χρονος δολοφόνος – Ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται να σκότωσε τα παιδιά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 03:24