search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 17:56
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Εμβόλιο: Η τέταρτη δόση προσφέρει ελάχιστη προστασία σύμφωνα με νέα μελέτη

17.03.2022 12:03
emvolio_new

Η τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού προφέρει ελάχιστη προστασία σύμφωνα με νέα μελέτη που έγινε από τους επιστήμονες του ισραηλινού Ιατρικού Κέντρου Sheba. Η μελέτη δημοσιεύεται στο «The New England Journal of Medicine».

Οι Ισραηλινοί επιστήμονες μελέτησαν την αποτελεσματικότητα της τέταρτης δόσης των  εμβολίων της  Pfizer και της Moderna κατά του κορωνοϊού και διαπίστωσαν ότι η προστασία που προσφέρει είναι από ελάχιστη έως μηδενική στους νέους και υγιείς ανθρώπους που έχουν ήδη εμβολιαστεί τρεις φορές.

«Μεταξύ των περίπου 600 συμμετεχόντων, οι 270 έλαβαν την τέταρτη δόση είτε από το εμβόλιο της Pfizer , είτε από το εμβόλιο της Moderna και δεν βρήκαμε διαφορές ως προς τα επίπεδα των αντισωμάτων IgG, τα οποία έφθασαν σε επίπεδα όμοια με αυτά που μετρήθηκαν ένα μήνα μετά την τρίτη δόση», δήλωσε η καθηγήτρια Τζίλι Ρεγκέβ-Γιοχάι, διευθύντρια της Μονάδας Ελέγχου και Πρόληψης Μολύνσεων, στο Ιατρικό Κέντρο Sheba, η οποία ήταν επικεφαλής της ομάδας των ερευνητών που έκανε την μελέτη.

Επισήμανε επίσης ότι ως προς την αποτελεσματικότητα του τέταρτου εμβολίου, τόσο για τα εμβόλια της Pfizer όσο και για εκείνα της  Moderna, διαπιστώθηκε ότι τα ποσοστά μόλυνσης μεταξύ των ατόμων που είχαν εμβολιαστεί είναι ελάχιστα χαμηλότερα  στην ομάδα των ατόμων που έκαναν την τέταρτη δόση.

«Πάντως πρέπει να τονιστεί ότι η τρίτη δόση είναι εξαιρετικά σημαντική για οποιονδήποτε δεν έχει μολυνθεί από τον Covid-19 και η τέταρτη δόση είναι σημαντική για πληθυσμούς με επιβαρυντικούς παράγοντες, τους οποίους μία τέταρτη δόση θα μπορούσε να προστατεύσει από σοβαρή νόσηση», δήλωσε η Ισραηλινή επιστήμονας.

Διαβάστε επίσης:

Είστε άνω των 50; Αυτό το φρούτο θα κρατήσει τα οστά σας γερά!

Κορωνοϊός – Καπραβέλος: Με Όμικρον 2 η πλειοψηφία των διασωληνωμένων (Video)

ΠΟΥ: Ανησυχία μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 17:56