search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 23:02
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Καπραβέλος: Με Όμικρον 2 η πλειοψηφία των διασωληνωμένων (Video)

17.03.2022 08:51
Athina-new (2)

Την ανησυχία του μήπως είμαστε μπροστά σε ένα νέο κύμα της πανδημίας, με μεγάλη αύξηση κρουσμάτων, εξέφρασε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος.

Και αυτό καθώς μπορεί ακόμα η πανδημία να βρίσκεται σε ύφεση όμως η μετάλλαξη Όμικρον 2 δημιουργεί προβληματισμό στους ειδικούς.

Όπως τόνισε ο Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στο Mega, η πλειοψηφία των διασωληνωμένων είναι με την υποπαραλλαγή της Όμικρον.

«Βρισκόμαστε για 4η φορά σε μία φάση ύφεσης της πανδημίας. Τις προηγούμενες φορές, η ύφεση οδήγησε σε τεράστια κύματα, τα οποία δεν οδήγησαν στο τέλος της πανδημίας, αλλά στην κατάρρευση του συστήματος. Διαχειριζόμαστε τη νόσο, δεν έχουμε πίεση, οι διασωληνωμένοι που είναι αυτή στη στιγμή στο νοσοκομείο, είναι πάρα πολύ λίγοι», τόνισε

 «Αυτό που βλέπουμε σε όλον τον κόσμο η πανδημία δε λέει να κοπάσει, η ανησυχία είναι μήπως προκληθεί νέο κύμα από την υπεραισιοδοξία μας ότι θα τελειώσει όλο αυτό, και από την χαλάρωση», πρόσθεσε ο ο διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου».

«Η πλειοψηφία των διασωληνωμένων είναι με Όμικρον 2. Η ανησυχία είναι εάν η μείξη της όμικρον και και της δέλτα δημιουργήσει κάποια στελέχη. Ο αριθμός των εμβολιασμών έχει πέσει. Ένα 30% των πολιτών μας άνω των 60 δεν έχει κάνει την 3η δόση», κατέληξε χαρακτηριστικά ο Νίκος Καπραβέλος.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός σήμερα: Συννεφιά και βροχές – Νέα πτώση της θερμοκρασίας από αύριο, Παρασκευή (Videos)

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νίκαια – Στο νοσοκομείο μια ηλικιωμένη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 22:52