ΤΡΙΤΗ 28.05.2024 18:00
MENU CLOSE

«Συν-εργασία»: Σήμερα πληρώνονται χιλιάδες εργαζόμενοι

18.03.2022 09:12

Το χρώμα του χρήματος θα δουν 33.736 εργαζομένοι σήμερα το απόγευμα από τον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ Φεβρουαρίου, από αναστολές συμβάσεων εργασίας και από μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις.

Στο μεταξύ ανοιχτό παραμένει το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για υποβολή αιτήσεων για τον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ Μαρτίου.

Οι επιχειρήσεις – εργοδότες που επιθυμούν να ενταχθούν στον Μηχανισμό, σύμφωνα με την αριθμ. 108743/30-12-2021 ΚΥΑ (Β’ 6323), έχουν τη δυνατότητα υποβολής δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α’- ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α’ – ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» εφόσον γνωστοποιηθεί εκ των προτέρων κάθε αλλαγή ή τροποποίηση της οργάνωσης του χρόνου εργασίας μέσω του εντύπου Ε4: Πίνακας Προσωπικού – Συμπληρωματικός Ωραρίου των εργαζομένων που εντάσσονται στον ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ, από την 1η έως την 31η Μαρτίου 2022.

Επίσης, είναι δυνατή η διαδικασία των ΟΡΘΩΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΩΝ των αιτήσεων/δηλώσεων ένταξης στον Μηχανισμό – Α’ ΦΑΣΗ μέχρι 31 Μαρτίου 2022.

Το εν λόγω πρόγραμμα όπως όλα δείχνουν λήγει στις 31 Μαρτίου 2022.

Το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2020 και ο εργοδότης μπορεί να περιορίσει το χρόνο εργαζομένου πλήρους απασχόλησης έως και 50%, χωρίς μεταβολή της σχέσεως εργασίας.

Για το χρόνο που δεν εργάζεται ο εργαζόμενος, ο κρατικός προϋπολογισμός ενισχύει τον ίδιο τον εργαζόμενο, καλύπτοντας το 60% της αμοιβής (μέχρι ενός συγκεκριμένου ύψους) που αντιστοιχεί στο διάστημα αυτό.

Ο Μηχανισμός εφαρμόζεται και σε εποχιακά εργαζόμενους με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, σε επιχειρήσεις -εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων, εποχικής λειτουργίας.

Οι επιχειρήσεις – εργοδότες που εντάσσονται στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» υποχρεούνται να μην προβούν σε καταγγελία των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων που εντάσσονται σε αυτόν μόνο κατά την περίοδο επιδότησης.

Διαβάστε επισης

Φυσικό αέριο: Τι ισχύει με την επιδότηση Μαρτίου-Απριλίου

Στουρνάρας: «Τα λεφτά δεν φυτρώνουν στα δέντρα»

Επιδότηση καυσίμων: Πώς θα εισπράξουν οι πολίτες τον… θησαυρό των 13 ευρώ/μήνα

ΤΡΙΤΗ 28.05.2024 18:00
Exit mobile version