search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 03:00
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ποιο προϊόν εξαφανίζεται από τα ελληνικά σούπερ μάρκετ

19.03.2022 11:50
supermarket_rafia

Εξαντλείται από τα ράφια των ελληνικών σούπερ μάρκετ το ηλιέλαιο, προϊόν βασικό για τους καταστηματάρχες της εστίασης, που σπεύδουν να το προμηθευτούν πριν «εξαφανιστεί» από την αγορά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, το ηλιέλαιο -η τιμή του οποίου έχει αυξηθεί- έχει αρχίσει να εξαντλείται, με ορισμένες αλυσίδες να βάζουν πλαφόν στις ποσότητες που μπορούν να προμηθευτούν οι καταναλωτές.

Καταστηματάρχες φοβούνται πως η έλλειψη του ηλιέλαιου θα έχει τρομερές συνέπειες στον κατάλογό τους. Επαγγελματίες της εστίασης σκέφτονται ακόμα και να σταματήσουν να πωλούν τηγανιτές πατάτες, και κάθε είδους τηγανητά.

«Ή πρέπει να αυξήσουμε την τιμή της πατάτας από 2,50 ευρώ και να την πάμε στα 5 ευρώ ή πρέπει να καταργηθεί. Όποιος θέλει στο σουβλάκι πατάτα θα χρεώνουμε 50 – 70 λεπτά», εξηγεί καταστηματάρχης στο Star.

Κι όλα αυτά ενώ οι αυξήσεις σε λάδια και άλευρα έχουν κάνει και αρκετούς αρτοποιούς να σκέφτονται την αναστολή εργασίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η τιμή του ηλιέλαιου έχει φτάσει αυτή του ελαιόλαδου, δηλαδή στα 30-35 ευρώ/10 λίτρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση και της τιμής του ελαιόλαδου, κατά 1.000 ευρώ ανά τόνο.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Θανατηφόρο τροχαίο με θύματα έναν 23χρονο και μια 51χρονη

Καιρός σήμερα: Χειμωνιάτικο σκηνικό το Σαββατοκύριακο με πολύ κρύο – Πότε φτιάχνει (Video)

Δίκη Λιγνάδη: Σε τεταμένο κλίμα ολοκληρώθηκε η πέμπτη ημέρα- Αντιπαραθέσεις μεταξύ συνηγόρων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15