search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:35
MENU CLOSE

Όλο το παρασκήνιο για την αλλαγή του εκλογικού νόμου

21.03.2022 06:00
ekloges-new

Κατακόρυφα έχει ανέβει η συζήτηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου παρά το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζει τον πρωθυπουργό αρνητικό στο να ανοίξει μια τέτοια συζήτηση την συγκεκριμένη στιγμή και ενώ πριν από μερικές μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να κλείσει όλα τα εκλογικά σενάρια.

Ωστόσο μια σειρά από δημοσιεύματα -το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε- πυροδότησαν και πάλι την συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα καθώς κάποια από αυτά ανέφεραν και συγκεκριμένα σενάρια για τις αλλαγές που επιθυμεί να κάνει η κυβέρνηση ώστε να μπορέσει να αποκτήσει αυτοδυναμία αφού αυτό είναι και το βασικό αφήγημα του πρωθυπουργού.

Οι πληροφορίες λένε ότι το κυβερνητικό επιτελείο επιθυμεί να κατεβάσει το όριο τις αυτοδυναμίας που είναι σήμερα στο 38% πολύ πιο χαμηλά γύρω στο 35%. Κάποια δημοσιεύματα ανέφεραν μάλιστα ότι στις σκέψεις των ιθυνόντων είναι η επιπλέον πριμοδότηση του πρώτου κόμματος ενώ ρόλο θα παίζει και η διαφορά ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο κόμμα.

Τα σενάρια αυτά έχουν θορυβήσει ωστόσο πολλά από τα κυβερνητικά στελέχη. Όπως λένε χαρακτηριστικά οι πολίτες θα καταγράψουν το παράδοξο της ιστορίας το οποίο έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ΝΔ αλλάζει μέσα σε τρία χρόνια τον εκλογικό νόμο που έφτιαξε για προφανείς λόγους.

Έκτος των άλλων η όλη ιστορία δείχνει και μειωμένη αυτοπεποίθηση παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν το κυβερνών κόμμα θα προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά. Εάν μάλιστα φτάσει την αυτοδυναμία στο 35% όπως λέγεται τότε η κοινή γνώμη θα πιστέψει ότι το κυβερνών κόμμα φυλλοροεί και γι αυτό κάνει ότι μπορεί για να παραμείνει στην εξουσία.

Η δήλωση άλλωστε που έδωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας όταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση θα πάει σε εκλογές σύντομα πυροδότησε ακόμα περισσότερο την συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα.

«Δεν βλέπω εκλογές μέσα στο 2022, πρώτον γιατί ο Πρωθυπουργός είναι κατηγορηματικός πάντα ότι εκλογές θα γίνουν το 2023 και δεύτερον γιατί όταν υπάρχει αναταραχή όπως αυτή, είναι λογικό όταν κάποιος δεν βγάζει το μήνα ή τα βγάζει με δυσκολία, θέλει να τιμωρήσει την κυβέρνηση. Ανεξαρτήτως αν τα έχει πάει καλά σε άλλα πεδία, γιατί δεν βγαίνει. Χρειάζεται υπομονή και κατανόηση για το τί περνάει ο πολίτης αυτή τη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός ενισχύοντας τις απόψεις που λένε ότι ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει γιατί αλλιώς η ΝΔ θα έχει πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης:

Απάντηση Ηλιόπουλου στον Οικονόμου: «Νομίζει ότι μπορεί να κοροϊδεύει τους πολίτες»

Δικηγόρος Φιλιππίδη: «Θα έρθει στη δίκη ακόμα και με καροτσάκι» (Video)

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Τι απαντά ψυχοθεραπεύτρια για την «ψυχρή» στάση της μητέρας (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:31