ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 17:29
MENU CLOSE

Πώς να αφαλατώσετε τον παστό μπακαλιάρο με απλό τρόπο

21.03.2022 09:31

Ψάρι ιδιαίτερα αγαπητό στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες της Μεσογείου, ο μπακαλιάρος μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους όλο το χρόνο αλλά προτιμάται ιδιαίτερα του Ευαγγελισμού και την Κυριακή των Βαΐων. Καθώς ο μπακαλιάρος έχει σύντομη χρονική περίοδο αλίευσης, η οποία διαρκεί από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο, είναι σύνηθες σε όλο τον κόσμο να τον παστώνουν και να τον αποξηραίνουν για να τον έχουν διαθέσιμο όλο τον χρόνο. Η αφαλάτωση ή αλλιώς το ξαλμύρισμά του είναι μια μακροχρόνια διαδικασία, αφού απαιτεί μούλιασμα έως και 72 ώρες (3 ημέρες) με αλλαγή νερού δύο φορές την ημέρα – ανά δωδεκάωρο, αλλά αν ακολουθήσετε μερικά απλά βήματα η γεύση του και η υφή του θα σας αποζημιώσουν.

Συμβουλή

Ανάλογα με το μέγεθος και το πάχος του ψαριού μπορεί να χρειαστείτε λιγότερο χρόνο, τουλάχιστον 12 έως 36 ώρες, αλλά με περισσότερες αλλαγές νερού (ανά 4-5 ώρες). Μπορείτε να δοκιμάσετε, αν θέλετε, την έκβαση του ξαλμυρίσματος, βράζοντας ένα μικρό κομματάκι από το ψάρι και δοκιμάζοντάς το. Θα πρέπει να είναι νόστιμο, χωρίς να είναι λύσσα.

Διαβάστε επίσης:

Χορτοφαγικές φακές με γεύση μπάρμπεκιου

Σλάβικη τούρτα «μυρμηγκοφωλιά»

Ταραμοκεφτέδες Σαντορίνης

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 17:27
Exit mobile version