search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 04:35
MENU CLOSE

Μαριούπολη: Υλικό από drone αποτυπώνει την καταστροφή στην πολιορκημένη πόλη (Photos/Video)

23.03.2022 19:46
marioupol-new

Πλάνα από drone και δορυφορικές εικόνες αποτυπώνουν την έκταση της καταστροφής στην ουκρανική πόλη Μαριούπολη, η οποία βρίσκεται υπό πολιορκία από τις ρωσικές δυνάμεις εδώ και σχεδόν ένα μήνα, καθώς αξιωματούχοι λένε ότι έχει μετατραπεί σε «στάχτες έρημης γης».

Βίντεο που τραβήχτηκε πάνω από την σκληρά πληγείσα συνοικία Livoberezhnyi, στα ανατολικά της πόλης, δείχνει λεπτές γραμμές καπνού να παρασύρονται στον αέρα ανάμεσα σε ολόκληρα τετράγωνα κατεστραμμένων διαμερισμάτων, κομμένα δέντρα και καμένο γρασίδι – με μόλις ένα κτίριο να έχει μείνει άθικτο από ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Οι δορυφορικές εικόνες που τραβήχτηκαν πάνω από άλλες περιοχές της πόλης δείχνουν τη ζοφερή εικόνα να επαναλαμβάνεται πολλές φορές σε αυτό που η Human Rights Watch έχει περιγράψει ως «τοπίο κόλασης». «Είναι σαφές ότι οι Ρώσοι δεν ενδιαφέρονται για την πόλη της Μαριούπολης», είπε ένας τοπικός αξιωματούχος. «Θέλουν να την ισοπεδώσουν, να την κάνουν στάχτη».

Γιατί η Ρωσία θέλει την Μαριούπολη

Η κατάληψη αυτής της πόλης-λιμάνι στη νότια Ουκρανία θα δημιουργήσει μια ασφαλή χερσαία σύνδεση με την προσαρτημένη από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε ο αναπληρωτής απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για την ομοσπονδιακή περιφέρεια της Νότιας Ρωσίας Κίριλ Στεπάνοφ.

Μόλις ο ρωσικός στρατός θέσει υπό τον έλεγχό του τον αυτοκινητόδρομο M14, η Κριμαία θα συνδέεται με ασφάλεια με τις ανατολικές περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ μέσω ενός διαδρόμου μεταφορών, πρόσθεσε σήμερα ο Στεπάνοφ σε δηλώσεις που έκανε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Μεγάλο μέρος του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ ελέγχεται από ρωσόφωνους που υποστηρίζονται από τη Ρωσία. Ο αυτοκινητόδρομος M14 εκτείνεται από την Οδησσό στη νοτιοδυτική Ουκρανία ως την Μαριούπολη και από εκεί πέραν των ρωσικών συνόρων ως τη μεγάλη πόλη Ροστόφ επί του Ντον.

Η Ουκρανία είχε κλείσει τις σιδηροδρομικές γραμμές με την χερσόνησο μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 από τη Ρωσία. Ο Στεπάνοφ σημείωσε ότι ο οδικός άξονας για την Οδησσό επίσης θα ξανανοίξει σύντομα.

Διαβάστε επίσης:

Προβλήματα σε Facebook, Messenger και Instagram

Ουκρανικά σενάρια θέλουν τους Ρώσους ολιγάρχες να «ψάχνονται» για να ρίξουν τον Πούτιν

Άφαντος ο Σεργκέι Σοϊγκού – Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τις 11 Μαρτίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09