search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 03:40
MENU CLOSE

Μαριούπολη: Εικόνες καταστροφής στο θέατρο που βομβαρδίστηκε – Πάνω από 300 οι νεκροί (Video)

25.03.2022 17:12
theatre

Η Ρωσία επιμένει να αρνείται την επίθεση στις 16 Μαρτίου στο θέατρο της Μαριούπολης όπου είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες άνθρωποι.

Ανταποκριτής ξένου δικτύου ανέβασε στη σελίδα του στο Twitter εικόνες που μαρτυρούν την καταστροφή που υπέστη το ιστορικό θέατρο.

«Από αυτόπτες μάρτυρες, προκύπτουν πληροφορίες ότι περίπου 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Δραματικό Θέατρο της Μαριούπολης μετά από πλήγματα ρωσικού αεροσκάφους», έγραψε το δημαρχείο της Μαριούπολης στο κοινωνικό δίκτυο Telegram.

Περίπου 1.300 άτομα είχαν καταφύγει στο θέατρο για προστασία από τις ρωσικές επιθέσεις. Πιστεύεται ότι ο μεγαλύτερος όγκος όσων βρίσκονταν στο θέατρο είχαν κρυφτεί κάτω από τη σκηνή και εγκλωβίστηκαν από τα συντρίμμια.

H είδηση για το βομβαρδισμό ενός ακόμη καταφυγίου από τις ρωσικές δυνάμεις, όπως ήταν φυσικό είχε προκαλέσει διεθνείς  αντιδράσεις με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποκαλεί -για πρώτη φορά- τον Βλαντίμιρ Πούτιν, «εγκληματία πολέμου».

Διαβάστε επίσης:

Πούτιν: Η Δύση ακυρώνει τον ρωσικό πολιτισμό, όπως οι Ναζί έκαιγαν βιβλία

ΗΠΑ-ΕΕ: Συμφωνία για ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία – Τουλάχιστον 15 bcm LNG από τις ΗΠΑ το 2022

Ερντογάν για Πούτιν: «Πρέπει να κάνει μια αξιοπρεπή έξοδο από την Ουκρανία»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 03:24