search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:29
MENU CLOSE

Συνομιλία Μητσοτάκη – Μακρόν: Η Ελλάδα θα πάρει μέρος σε ανθρωπιστική επιχείρηση στη Μαριούπολη

25.03.2022 01:20
mitsotakis-euco

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν συμφωνήθηκε η Ελλάδα να πάρει μέρος σε πιθανή ανθρωπιστική επιχείρηση στη Μαριούπολη.

Προσθέτουν πως είναι γνωστό το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Ελλάδας για τη Μαριούπολη, λόγω της ελληνικής ομογένειας που ήδη θρηνεί απώλειες.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε στην τραγωδία που εκτυλίσσεται στη Μαριούπολη, η οποία όπως τόνισε «σχεδόν σβήστηκε από τον χάρτη».

Πλάνα από drone και δορυφορικές εικόνες αποτυπώνουν την έκταση της καταστροφής στην ουκρανική πόλη Μαριούπολη, η οποία βρίσκεται υπό πολιορκία από τις ρωσικές δυνάμεις εδώ και σχεδόν ένα μήνα, καθώς αξιωματούχοι λένε ότι έχει μετατραπεί σε «στάχτες έρημης γης».

Βίντεο που τραβήχτηκε πάνω από την σκληρά πληγείσα συνοικία Livoberezhnyi, στα ανατολικά της πόλης, δείχνει λεπτές γραμμές καπνού να παρασύρονται στον αέρα ανάμεσα σε ολόκληρα τετράγωνα κατεστραμμένων διαμερισμάτων, κομμένα δέντρα και καμένο γρασίδι – με μόλις ένα κτίριο να έχει μείνει άθικτο από ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Οι δορυφορικές εικόνες που τραβήχτηκαν πάνω από άλλες περιοχές της πόλης δείχνουν τη ζοφερή εικόνα να επαναλαμβάνεται πολλές φορές σε αυτό που η Human Rights Watch έχει περιγράψει ως «τοπίο κόλασης». «Είναι σαφές ότι οι Ρώσοι δεν ενδιαφέρονται για την πόλη της Μαριούπολης», είπε ένας τοπικός αξιωματούχος. «Θέλουν να την ισοπεδώσουν, να την κάνουν στάχτη».

Διαβάστε επίσης:

Αναδίπλωση Βαρβιτσιώτη για τη δήλωση περί «ανατροπής Πούτιν» – Τι απαντά σε ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: 2 στους 3 Έλληνες διαφωνούν με την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία

Στο θωρηκτό Αβέρωφ «έπεσαν» οι υπογραφές για 3 Belharra και 6 επιπλέον Rafale

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:28