search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 21:56
MENU CLOSE

Μαξίμου: «Φωτιές» από τις δημοσκοπήσεις – Προβληματισμός για μείωση της διαφοράς με ΣΥΡΙΖΑ

25.03.2022 06:00
mitsotakis-maximou-new

Προβληματισμός και κατήφεια επικρατούν στο Μέγαρο Μαξίμου τα τελευταία εικοσιτετράωρα καθώς τα αποτελέσματα όλων των δημοσκοπήσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας εμφανίζουν την κυβέρνηση να χάνει αισθητά από την δυναμική της.

Η δημοσκόπηση της Metron Analisis που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega και εμφανίζει την διαφορά ανάμεσα στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ στις 7,6 μονάδες χτύπησε καμπανάκια στους συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Και αυτό, όχι γιατί δεν γνώριζαν ότι η κρίση και η ακρίβεια θα έχει τις επιπτώσεις της στην εικόνα της  κυβέρνησης  αλλά γιατί θεωρούν ότι σε συνδυασμό με τους ποιοτικούς δείκτες των μετρήσεων η κατάσταση το επόμενο διάστημα θα βρεθεί εκτός ελέγχου.

Ακόμα, οι ίδιοι άνθρωποι γνωρίζουν πολύ καλά ότι εάν αρχίσει να καταγράφεται δημοσκοπική κάμψη σε μία κυβέρνηση τότε είναι πολύ δύσκολο η φθορά να σταματήσει. Εάν δηλαδή δημιουργηθεί  η εντύπωση στην κοινωνία ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να βρει λύσεις στην αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που την απασχολούν, τότε ακόμα και αυτό το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου που δεν έχει πάει ακόμα στον ΣΥΡΙΖΑ, θα ανοίξει την πόρτα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Οι πολίτες κινούνται πάντα με το ένστικτο . Είναι σημαντικό λοιπόν η κυβέρνηση να μην χάσει την εμπιστοσύνη που τις δείχνει ο κόσμος», λένε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Προβληματισμός υπάρχει και για την αύξηση των ποσοστών του Κυριάκου Βελόπουλου ο οποίος εκτός από τους αντιεμβολιαστές εμφανίζεται  να εισπράττει το εγχώριο φιλορωσικό ακροατήριο.  

Αυξημένα εμφανίζονται και τα ποσοστά του προφυλακισμένου στελέχους της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, αφού στην εκτίμηση ψήφου πλησιάζει το 3% που απαιτείται για την είσοδό του στην Βουλή.

Ερωτηματικό παραμένει και το τι «ζημία» θα κάνουν στην ΝΔ τα στελέχη που προέρχονται από το κυβερνών κόμμα και σήμερα διερευνούν την πιθανότητα δημιουργίας νέου πολιτικού σχηματισμού. 

Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος μεταφέρουν στο Μέγαρο Μαξίμου τον προβληματισμό τους για τα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε η κυβέρνηση καθώς εκ του αποτελέσματος δεν αφορούν την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών και κυρίως την μεσαία τάξη.

Με δεδομένο μάλιστα, ότι τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός όσο και υπουργοί των Οικονομικών Υπουργείων δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για διορθωτικές κινήσεις, τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο. Ιδιαίτερα εάν η κρίση συνεχιστεί και η ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης και στην ενέργεια επιδεινωθεί.

Γι’αυτό το λόγο άλλωστε, ένα ακόμα στοιχείο της δημοσκόπησης φαίνεται να προβληματίζει την κυβέρνηση. Και αυτό δεν είναι άλλο από το ποσοστό της τάξεως του 41% (έναντι 64%), προσυπογράφει εμμέσως το αφήγημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η ακρίβεια συνδέεται  με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την πολιτική που ακολουθεί. Δηλαδή το 41% των πολιτών δεν πιστεύει ότι είναι ένα ευρωπαϊκό φαινόμενο και η ενεργειακή κρίση και η πολυεπίπεδη ακρίβεια είναι εισαγόμενη.

Το ποσοστό αν και δεν είναι πλειοψηφικό, είναι ιδιαίτερα μεγάλο αν μάλιστα λάβει κανείς υπ’ όψη του ότι οι κινήσεις που έχει να κάνει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα είναι περιορισμένες.

Διαβάστε επίσης:

Αναδίπλωση Βαρβιτσιώτη για τη δήλωση περί «ανατροπής Πούτιν» – Τι απαντά σε ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: 2 στους 3 Έλληνες διαφωνούν με την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία

Στο θωρηκτό Αβέρωφ «έπεσαν» οι υπογραφές για 3 Belharra και 6 επιπλέον Rafale

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 21:55