search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 15:03
MENU CLOSE

Κεραμέως για Σαϊντού Καμαρά: Ενισχύθηκε ο φάκελός του – Αποφασίζει την Τετάρτη η Αρχή Προσφυγών (Video)

26.03.2022 12:29
saintou

Σε επαφή με τη δικηγόρο του Σαϊντού – του αριστούχου πρόσφυγα που συμμετείχε στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου στον Άγιο Δημήτριο κι απειλείται με απέλαση – ήρθε το υπουργείο Παιδείας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1, η Νίκη Κεραμέως εξήγησε πως το υπουργείο Παιδείας πρότεινε στη δικηγόρο του μαθητή να ενισχυθεί ο φάκελός του, με τις πολύ καλές επιδόσεις του στο σχολείο και την ένταξή του στο σχολικό περιβάλλον για να είναι πληρέστερος όταν θα εκδικαστεί την Τετάρτη.

Η υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για εξαιρετική συνεργασία με το σχολείο και τους καθηγητές του παιδιού, αλλά και τη στήριξη που έχει λάβει από τους συμμαθητές του.

«Ο Σαϊντού είναι μία περίπτωση υποδειγματικής ενσωμάτωσης στην εκπαιδευτική κοινότητα», υπογράμμισε.

Νωρίτερα σε ανάρτησή της στο Twitter, η υπουργός σημείωσε: «Σχετικά με την υπόθεση του Σαϊντού Καμαρά, ο Διευθυντής, οι Καθηγητές, οι συμμαθητές του & το Υπ. Παιδείας μεριμνήσαμε για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον. Θα αναμένουμε την απόφαση της Αρχής Προσφυγών», έγραψε η υπουργός Παιδείας.

Η ιστορία του Σαϊντού

Ο Σαϊντού ήρθε στην Ελλάδα από τη Γουινέα, τον Νοέμβρη του 2019, ηλικία 16 ετών, ως ασυνόδευτο προσφυγόπουλο, έπειτα από ένα μακρύ και επικίνδυνο ταξίδι.

Έμεινε για ενάμιση χρόνο σε δομή ημιαυτόνομης / εποπτευόμενης διαβίωσης της International Rescue Committee (IRC) Hellas και πλέον μένει σε διαμέρισμα για άτομα άνω των 18 ετών. Γράφτηκε στο σχολείο, συνδέθηκε με παρέες, έλαβε την ελληνική παιδεία, αρίστευσε.

Ωστόσο, τον Δεκέμβρη έλαβε απορριπτική απόφαση στην αίτηση ασύλου που είχε υποβάλλει με αποτέλεσμα τώρα να πρέπει να εγκαταλείψει αναγκαστικά τη χώρα.

Το σχολείο αλλά και λοιποί κρατικοί παράγοντες έχουν καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες από τα Χριστούγεννα για να αλλάξουν την απόφαση και να κρατήσουν τον Σαϊντού στη χώρα, ωστόσο αυτές οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό.

Διαβάστε επίσης:

Γρηγόρης Λέων: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα βρεθεί η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας» (Video)

Βιασμός στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Τον παρακάλαγα να μην μου κάνει κακό», λέει η 18χρονη (Video)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Περίπου 14.500 οι πρόσφυγες που έχουν φτάσει στην Ελλάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 15:01