search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 12:56
MENU CLOSE

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Γιατί μεταφέρθηκαν σε εργαστήριο της Θεσσαλονίκης οι τοξικολογικές της Τζωρτζίνας

28.03.2022 12:11
baby-g6ae4eb909_1920

Σε εργαστήριο της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκαν οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας την ώρα που συνεχίζεται το θρίλερ με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας εστάλησαν στο ειδικό εργαστήριο του ΑΠΘ για περαιτέρω εξέταση.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ η Χρύσα Σαρδέλη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, ο λόγος γι αυτό είναι «γιατί το εργαστήριο αυτό είναι από τα ελάχιστα στη χώρα που έχει τη δυνατότητα να κάνει αυτού του τύπου τις αναλύσεις. (…) Ένα από τα θέματα που έχουν παίξει ρόλο σε αυτή την υπόθεση είναι εάν έχουν παίξει ρόλο, είτε ηθελημένα, είτε ακούσια, φαρμακευτικές ουσίες».

Η ίδια επεσήμανε πως «ο συνήθης χρόνος ανάλυσης βιολογικών υγρών ως προς την παρουσία φαρμακευτικών ουσιών, συνήθως παίρνει από μία εβδομάδα, έως ένα μήνα. Εξαρτάται το τι ψάχνουμε». Συνέχισε τονίζοντας πως «οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στην αγωγή που έχει συνταγογραφηθεί στο κορίτσι προφανώς δεν πρέπει να βρεθεί».

«Αυτοί οι ανεξήγητοι θάνατοι (…) είναι περιπτώσεις που θέλουν εξειδικευμένη ανάλυση για να βρουν τις αιτίες θανάτου», συνέχισε η κ. Σαρδέλη και τόνισε: «Τίποτα στην ιατρική δεν είναι απίθανο να συμβεί. Αλλά έχει δοθεί τόση μεγάλη δημοσιότητα που πραγματικά οι συνάδελφοι ψάχνουν τα πάντα. Κάνω λίστες φαρμάκου και ψάχνω να δω τι θα μπορούσε να βρεθεί».

Διαβάστε επίσης:

Ξάνθη: Δείτε το απίστευτο σημείωμα οδηγού σε επίδοξους διαρρήκτες (Photo)

Κορωνοϊός – Πλεύρης: Δεν καταργείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού – Μέχρι 31/8 η αναστολή του προστίμου (Videos)

Δίκη Φιλιππίδη: Ένταση και διακοπή – «Εκτίθεστε κυρίες μου» – «Δεν σέβεστε τα θύματα, ντροπή»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 12:55