search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 21:46
MENU CLOSE

Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη στις 13:00 για τον επισιτιστικό εφοδιασμό – Τα θέματα που θα συζητηθούν

28.03.2022 07:02
MITSOTAKIS_NEW

Σύσκεψη, στην οποία θα προεδρεύσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αντικείμενο τον επισιτιστικό εφοδιασμό και την ενδυνάμωση του πρωτογενούς τομέα, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 13:00 στο Μέγαρο Μαξίμου

Μεταξύ άλλων θα εξεταστούν τυχόν ελλείψεις που μπορεί να προκύψουν, εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, σε είδη διατροφής και γενικά πρώτες ύλες στον πρωτογενή τομέα.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο Κ. Μητσοτάκης προαναγγέλλοντας τη σημερινή σύσκεψη την περασμένη Παρασκευή από τις Βρυξέλλες τόνισε ότι η παγκόσμια επισιτιστική κρίση απασχολεί την κυβέρνηση αν και όπως επισήμανε «δεν αφορά τη χώρα μας, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μια τέτοια κρίση».

«Επισιτιστικός κίνδυνος δεν υφίσταται για τη χώρα μας», τόνισαν και πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο ΑΠΕ, σημειώνοντας ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης θα εξεταστούν οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης για την αποτροπή κάθε επισιτιστικού κινδύνου.

H σύσκεψη ανάμεσα στον Κ. Μητσοτάκη και τον Γ. Γεωργαντά θα επικεντρωθεί επίσης σε δυο ακόμη ζητήματα.

Το πρώτο αφορά την αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διαθέσει 40 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων.

Δεύτερο εξίσου σημαντικό ζήτημα είναι η τιμή των λιπασμάτων, η οποία από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, έχει σημειώσει μεγάλη αύξηση.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα είναι στο πλευρό της Ουκρανίας» – «Μαζί μπορούμε να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο»

ΥΠΕΞ: Καλεί να γίνει σεβαστή η συμφωνία εκεχειρίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (Photo)

Ηλιόπουλος για Σύνοδο Κορυφής: «Άλλη μια μεγάλη εθνική αποτυχία του Μητσοτάκη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 21:46