search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:29
MENU CLOSE

Ελευθερία Αρβανιτάκη: Ήμουν δεσμευμένη και παράλληλα ανεξάρτητη (Video)

29.03.2022 13:35
arvanitaki

Σε μία συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης, η  Ελευθερία Αρβανιτάκη μίλησε για την ανεξαρτησία στις δεσμεύσεις της, την συντροφικότητα και την αντισυμβατική πλευρά της ζωής της, παράλληλα με το μεγάλωμα των παιδιών της.

Με αφορμή τη sold out παράσταση «Acoustic» με μόνο τρεις μουσικούς, που παρουσιάζεται στο δημοτικό θέατρο Πειραιά, η γνωστή ερμηνεύτρια αναφέρθηκε στο «Πάμε Δανάη» στην καριέρα της στο τραγούδι και τη ζωή της.

«Συμπλήρωσα 40 χρόνια στη μουσική, αλλά αυτό το πρόγραμμα που φτιάξαμε με τη Λήδα Ρουμάνη προέκυψε κυρίως από τα όργανα και τους μουσικούς μας. Ετοιμάζω ένα άλμπουμ – αφιέρωμα με 10 τραγούδια της Μαρίκας Νίνου, την οποία θεωρώ δασκάλα. Το καλοκαίρι θα κάνω συναυλίες και σε κάποιες από αυτές θα είμαστε μαζί με τον Γιώργο Περρή, ξεκινάμε τον Ιούνιο», δήλωσε αρχικά.

«Έλεγα ότι αυτά που έκαναν οι γονείς μου εγώ δεν θα τα κάνω, ήθελα μια ζωή πολύ πιο ανεξάρτητη, πιο κοινωνική, να δουλεύω και όλα αυτά τα κατάφερα. Ήμουν φεμινίστρια από την εφηβεία μου, έβλεπα γυναίκες που ζούσαν πολύ δύσκολα, με συντροφικές σχέσεις που είχαν λήξει. Ήθελα να παλέψω για την ανεξαρτησία μου και τα κατάφερα, δεν ήθελα να εξαρτώμαι, ήθελα να είμαι αυτόφωτη», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Ήμουν δεσμευμένη και παράλληλα ανεξάρτητη»

 Η Ελευθερία Αρβανιτάκη αναφέρθηκε επίσης στο πως αντιλαμβάνεται τη δέσμευση, αλλά και στη σχέση της με τα παιδιά της.

«Δεν φοβήθηκα τη δέσμευση, δεσμεύτηκα δυο φορές, αλλά εγώ ήμουν δεσμευμένη και παράλληλα ήμουν ένας ανεξάρτητος άνθρωπος. Στις μακροχρόνιες σχέσεις μπαίνουμε σε ένα καλούπι, αλλά εκεί η αντισυμβατική μου πλευρά δούλευε μόνη της, είχα την τέχνη μου και τον τρόπο να συμβιώνω.  Όταν ήμουν δεσμευμένη και δούλευα έξι βράδια την εβδομάδα, επέστρεφα αργά και περίμενα να ξυπνήσουν τα παιδιά για να τα πάω στο σχολείο. Τους περίμενα να ξυπνήσουν για να τα πάω στο σχολείο αφενός από αγάπη και αφετέρου για να είναι με τη μητέρα τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πάντα έβρισκα χρόνο για τα παιδιά μου και στις περιοδείες τα έπαιρνα μαζί μου, κάποιες περιοδείες τις κάναμε παρέα. Είμαι καλά που βλέπω τα παιδιά μου να ανθίζουν, έχω πολύ χρόνο για μένα, δεν κλείνω κανένα «βιβλίο» ποτέ, ούτε αυτό της συντροφικότητας. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένας σύντροφος αλλά το να μοιράζεσαι είναι πολύ σημαντικό πράγμα, «ζωή που δεν μοιράζεται είναι ζωή κλεμμένη».

«Το να μοιράζεσαι τη ζωή σου είναι γενναιοδωρία, εγώ αισθάνομαι αυτό το μοίρασμα και με τα παιδιά μου. Μου αρέσει η δέσμευση και το μοίρασμα, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο να συμβαίνει πάντα, είμαι πολύ καλά αυτή τη στιγμή», υπογράμμισε η τραγουδίστρια.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη, τέλος, αναφέρθηκε και στα τραγούδια που την επηρέασαν συναισθηματικά, αλλά και για τη σχέση της με τον… χρόνο!

«Ένα τραγούδι που με επηρέασε στην εφηβεία είναι του Μίκη Θεοδωράκη «μέρα Μαγιού μου μίσεψες, μέρα Μαγιού σε χάνω», το έχω συνδυάσει με την απώλεια του πατέρα μου. Δεύτερο τραγούδι το «Δεύτερη ζωή δεν έχει» που σε μένα έχει γράψει πολύ δυνατά και προσωπικά», δήλωσε σχετικά και πρόσθεσε:

«Με το χρόνο τα έχουμε καλά μέχρι στιγμής, και γυμναστική κάνω και προσέχω τι και πόσο τρώω. Τις γυναίκες τις έχω σεβαστεί πολύ και τις αγαπώ, σε ό,τι αφορά το «μετρημένη». Δεν προκαλώ, έτσι είμαι, είναι κάτι φυσικό μου και όχι επίκτητο, έτσι είμαι», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Αλέν Ντελόν: Δικαίωμα στην ευθανασία (Videos)

Σοκ για τη Ρωσία – Η απόλυτη σταρ της ποπ μουσικής εγκατέλειψε τη χώρα (Videos)

BAFTA 2022: Ο θρίαμβος του Netflix, η αναφορά στον Μίκη Θεοδωράκη και η χειρονομία στον Πούτιν – Αναλυτικά οι νικητές (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:26