search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 03:53
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Προσχώρηση της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» στη Ρωσία εξετάζει ο ηγέτης της

29.03.2022 21:03
pusilin-234-new

Η «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ» θα εξετάσει το ζήτημα της ένταξης στη Ρωσική Ομοσπονδία μετά την πλήρη «απελευθέρωση» του εδάφους της, δήλωσε ο επικεφαλής της μίας από τις δύο αυτοανακηρυχθείσες «δημοκρατίες» των ρωσόφωνων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας, Ντένις Πουσίλιν σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

«Όσον αφορά την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία, η επιθυμία και το κίνητρο, είναι προφανείς από το 2014 – η επιθυμία να είμαστε στη Ρωσία», είπε ο Πουσίλιν. «Ωστόσο, o κύριος στόχος σήμερα είναι η ανάκτηση των συνταγματικών συνόρων της Δημοκρατίας. Τότε θα αποφασίσουμε», πρόσθεσε.

Η Ρωσία αναγνώρισε την ανεξαρτησία των Δημοκρατιών του Ντονμπάς στις 21 Φεβρουαρίου. Αυτό που η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση με στόχο την αποστρατικοποίηση και αποναζοποίηση της Ουκρανίας» ξεκίνησε τρεις ημέρες αργότερα. Οι ένοπλες δυνάμεις των «Δημοκρατιών» ξεκίνησαν την «απελευθέρωση των εδαφών τους μέχρι τα συνταγματικά τους σύνορα, δηλαδή τα πρώην διοικητικά σύνορα των περιοχών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ από το 2014», όπως μεταδίδει το Πρακτορείο Ειδήσεων του Ντονέτσκ.

Διαβάστε επίσης:

Eurostat: H Ρωσία μεγαλύτερος προμηθευτής της ΕΕ σε φυσικό αέριο, πετρέλαιο και άνθρακα

Κατασχέθηκε σούπερ-γιοτ Ρώσου στο Λονδίνο – Γιατί έμειναν άφωνοι οι Βρετανοί (Video)

Νέα κόντρα Ρωσίας – ΗΠΑ: Η Μόσχα κατηγορεί την Ουάσινγκτον για μαζική «κυβερνοεπίθεση» εναντίον της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32