search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 16:01
MENU CLOSE

Κατασχέθηκε σούπερ-γιοτ Ρώσου στο Λονδίνο – Γιατί έμειναν άφωνοι οι Βρετανοί (Video)

29.03.2022 17:53
giot_29322_new
Photo: NCA

Ένα σούπερ γιοτ που ανήκει σε Ρώσο επιχειρηματία κατασχέθηκε από τις βρετανικές αρχές, που εφαρμόζουν τις αποφάσεις που ελήφθησαν από την κυβέρνηση για σειρά κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας και συγκεκριμένων Ρώσων μεγιστάνων εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς ανακοίνωσε ότι οι αξιωματούχοι επιβιβάστηκαν στο υπερπολυτελές σκάφος «Phi», που ήταν ελλιμενισμένο στο Κάναρι Ουάρφ στο ανατολικό Λονδίνο. Το όνομα του ιδιοκτήτη του σκάφους δεν έχει ανακοινωθεί.

Το σκάφος «Phi» έχει μήκος 58,5 μέτρα, διαθέτει πισίνα γλυκού νερού και περιγράφεται ως μια «ατέλειωτη κάβα», από τους ανθρώπους που επιβιβάστηκαν σε αυτό για να κάνουν την κατάσχεση.

«Σήμερα κατασχέσαμε ένα σούπερ γιοτ αξίας 38 εκατομμυρίων λιρών,  που είναι αντανάκλαση του πλούτου που έχει συσσωρευτεί στην Ρωσία, στέλνοντας έτσι μία σαφή και αυστηρή προειδοποίηση στον Πούτιν και τους ανθρώπους του», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών. 

«Η κατάσχεση  του Phi αποδεικνύει  ότι μπορούμε και θα λάβουμε τα ισχυρότερα μέτρα εναντίον εκείνων που επιδιώκουν να επωφεληθούν από τις διασυνδέσεις με το καθεστώς Πούτιν», πρόσθεσε ο Γκραντ Σαπς.

Η κατάσχεση του ρωσικού σκάφους έγινε κατόπιν συνεργασίας του υπουργείου Μεταφορών, της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος και του Γραφείου Ναυτιλιακών Ερευνών της Βρετανίας.

Διαβάστε επίσης:

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά από καιρό στο μνημόσυνο του συζύγου της πρίγκιπα Φίλιππου

Το lockdown στη Σαγκάη δοκιμάζει τα όρια της πολιτικής για «μηδέν COVID» και κλονίζει τις αγορές

Μπάιντεν: Τηλεδιάσκεψη με Μακρόν, Σολτς, Ντράγκι και Τζόνσον για την Ουκρανία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 16:01