search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 13:24
MENU CLOSE

Συνελήφθη στις ΗΠΑ ο γιος του Λιακουνάκου για «θηριώδη» απάτη με bitcoin

30.03.2022 17:50
bitcoin3

Ο Φίλιππος Λιακουνάκος κατηγορείται στο Λας Βέγκας για μια πολύπλοκη απάτη με bitcoin, σύμφωνα με τις αρχές, με την οποία φέρεται να απέσπασε έως και 500.000 δολάρια από έναν αρχάριο έμπορο κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με δημοσίευμα του reviewjournal.com.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στα αρχεία της αστυνομίας δεν αναφέρεται τόπος διαμονής για τον επιχειρηματία, αλλά το ένταλμα σύλληψης της υπόθεσης λέει ότι η αστυνομία τον αναγνώρισε με τη βοήθεια μιας ταυτότητας της Φλόριντα.

Ο Λιακουνάκος κρατήθηκε τη Δευτέρα στο Κέντρο Κράτησης της κομητείας Clark με την κατηγορία της κλοπής άνω των 100.000 δολαρίων, της χρήσης της ταυτότητας άλλου προσώπου για την πρόκληση οικονομικής ζημίας και της παράνομης κακουργηματικής πράξης μέσω email ή μετάδοσης δεδομένων υπολογιστή.

Ένας ντετέκτιβ της αστυνομίας του Λας Βέγκας έγραψε στο ένταλμα σύλληψης για τον Λιακουνάκο, ότι το θύμα της υπόθεσης, το όνομα του οποίου ήταν καλυμμένο από την αστυνομία, ενημέρωσε το Κέντρο Καταγγελιών για Εγκλήματα Διαδικτύου τον Νοέμβριο του 2020 ότι υπήρξε θύμα απάτης με bitcoin.

Το θύμα δήλωσε στην αστυνομία ότι τον προσέγγισε ένα άτομο που γνώρισε στην εφαρμογή Telegram και ότι οι δύο τους συμφώνησαν σε μια συναλλαγή σε bitcoin.

Στη συνέχεια, το θύμα μετέφερε 500.000 δολάρια σε bitcoin, τα οποία περιλάμβαναν 50.000 δολάρια αμοιβή του πωλητή, στον επιχειρηματικό του συνεργάτη με αντάλλαγμα τα χρήματα.

Αλλά την επόμενη μέρα, όταν επικοινώνησε με τον συνεργάτη για τη συναλλαγή, το άτομο δεν είχε ιδέα για τι πράγμα μιλούσε το θύμα και το θύμα έμαθε ότι είχε στείλει τα χρήματα σε έναν απατεώνα που εμφανιζόταν ως επιχειρηματικός συνεργάτης.

“Είδα τη συναλλαγή στο blockchain και παρατήρησα ότι τα bitcoin μεταφέρονταν γρήγορα με τέτοια μέθοδο ώστε να μην εντοπιστεί πού μεταφέρονταν”, έγραψε ο ντετέκτιβ στο ένταλμα.

Τον Δεκέμβριο, το θύμα επικοινώνησε με την αστυνομία για να πει ότι ο απατεώνας είχε επικοινωνήσει ξανά μαζί του μέσω Telegram στο πλαίσιο μιας προτεινόμενης συναλλαγής bitcoin ύψους 999.900 δολαρίων. Το θύμα μπόρεσε να λάβει ένα email από τον απατεώνα και αυτό με τη σειρά του επέτρεψε στην αστυνομία να εκδώσει διάφορα εντάλματα έρευνας που τελικά οδήγησαν τους ντετέκτιβ στην έκδοση του εντάλματος για την σύλληψη του Λιακουνάκου.

Ο Λιακουνάκος αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο του Λας Βέγκας την Τετάρτη. Στα ηλεκτρονικά αρχεία του δικαστηρίου δεν υπάρχει αναφορά για δικηγόρο του.

Διαβάστε επίσης:

Μόσχα: Δεν παραβιάζει τα συμβόλαια η απαίτηση για πληρωμή φυσικού αερίου σε ρούβλι – «No» από το Λονδίνο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αισιοδοξία από το Κίεβο για τις συνομιλίες με την Ρωσία – Τι υποστηρίζει η Μόσχα

Ρώσος διαπραγματευτής: Η Ουκρανία συμφώνησε να ικανοποιήσει τα κύρια αιτήματα της Ρωσίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 13:24