search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 06:58
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κατάπαυση του πυρός για ένα 24ωρο στη Μαριούπολη

31.03.2022 00:20
marioupoli09-new

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός στη Μαριούπολη για την Πέμπτη (31/3) ώστε να να απομακρυνθεί ο άμαχος πληθυσμός.

Την ίδια στιγμή, αγωνία επικρατεί στην παγκόσμια κοινότητα για το εάν θα τηρηθεί η συγκεκριμένη συνθήκη ώστε να γίνει με επιτυχία η επιχείρηση εκκένωσης από την πόλη όπου κατοικούσαν 400.00 άνθρωποι.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλαντίμιρ Πούτιν είχε μιλήσει για τη «διασφάλιση της ανθρωπιστικής επιχείρησης στην Μαριούπολη», διευκρινίζοντας ότι ο στόχος είναι αυτή «να ξεκινήσει εντός των επομένων ημερών» και προσάπτοντας στην Ρωσία «μη τήρηση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».

Ρώσοι στρατιώτες αποχωρούν από το Τσερνόμπιλ

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις άρχισαν να αποχωρούν από τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) επικαλούμενο υψηλόβαθμο αξιωματούχο του αμερικανικού Πενταγώνου.

Η περιοχή όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός είχε τεθεί υπό τον έλεγχο ρωσικών στρατευμάτων από την πρώτη κιόλας ημέρα (24 Φεβρουαρίου) της επίθεσης που εξαπέλυσε η Μόσχα κατά της Ουκρανίας.

Ο ρωσικός στρατός έχει αρχίσει να αποσύρεται από το αεροδρόμιο του Χοστομέλ, στα βορειοδυτικά του Κιέβου, ενώ οι δυνάμεις που βρίσκονταν στο Τσερνόμπιλ υποχωρούν στο έδαφος της Λευκορωσίας, δήλωσε ο αξιωματούχος του Πενταγώνου που ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του.

Διαβάστε επίσης

Πάτρα: «Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα ομολογήσει και για τους άλλους δύο θανάτους», λέει ο Κατερινόπουλος

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Ξεσπά το Twitter μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Πάτρα – Γρηγόρης Λέων: Η Τζωρτζίνα είχε βασανιστικό τέλος – Τι είπε για την Ρούλα Πισπιρίγκου (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15