search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 04:43
MENU CLOSE

«Συν-Εργασία»: Παράταση μέχρι τις 31 Μαΐου

31.03.2022 12:32
ergazomenos_estiasi_new

Την παράταση του προγράμματος «Συν-Εργασία» μέχρι την 31η Μαΐου 2022 αποφάσισαν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Μάλιστα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η παράταση δόθηκε με τους υφιστάμενους όρους και προϋποθέσεις.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιήθηκε εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και έδινε τη δυνατότητα στους εργοδότες να περιορίσουν τον χρόνο εργαζομένου πλήρους απασχόλησης έως και 50%, χωρίς μεταβολή της σχέσεως εργασίας.

Για το χρόνο που δεν εργάζονται οι εργαζόμενοι, ενισχύονται από τον κρατικό προϋπολογισμό ο οποίος καλύπτει το 60% της αμοιβής (μέχρι ενός συγκεκριμένου ύψους) που αντιστοιχεί στο διάστημα αυτό. Να σημειωθεί, ότι για όσο διάστημα ο εργαζόμενος είναι ενταγμένος στο πρόγραμμα, ο εργοδότης δεν επιτρέπεται να προβεί σε καταγγελία της σύμβασης εργασίας.

Οι εργαζόμενοι που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα το πρώτο τρίμηνο του 2022 θα λάβουν το Δώρο Πάσχα σε δύο δόσεις, όπως ακριβώς έλαβαν και το Δώρο Χριστουγέννων.

Δηλαδή, το τμήμα του Δώρου που αντιστοιχεί στον μισθό που έλαβε ο εργαζόμενος από την επιχείρηση όπου εργάζεται θα το λάβει από τον εργοδότη του και  το τμήμα του Δώρου που αντιστοιχεί στην περίοδο συμμετοχής στο πρόγραμμα «Συν-εργασία» θα το πληρώσει το κράτος.

Με τη λήξη του προγράμματος θα πρέπει οι επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί σε αυτό, να αναπροσαρμόσουν τους προϋπολογισμούς τους σε νέα δεδομένα, είτε τροποποιώντας εργασιακές συμβάσεις, είτε αυξάνοντας τις δαπάνες τους για μισθούς και εισφορές. 

Διαβάστε επίσης:

ΟΠΕΚΑ: Ώρα ταμείου για περίπου 1,3 εκατ. δικαιούχους – Ποια επιδόματα πληρώνονται

e-ΕΦΚΑ: Πώς θα καταγγείλετε ηλεκτρονικά την ανασφάλιστη εργασία

Συνελήφθη στις ΗΠΑ ο γιος του Λιακουνάκου για «θηριώδη» απάτη με bitcoin

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 03:01