search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:15
MENU CLOSE

Λαβρόφ: Βλέπουμε κατανόηση από το Κίεβο για Κριμαία και Ντονμπάς – Νέες προτάσεις προς την Ουκρανία

01.04.2022 15:46
lavrov_new
Photo: MFA Russia

Απάντηση στις προτάσεις της Ουκρανίας ετοιμάζει η Ρωσία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax ο Λαβρόφ δήλωσε ότι παρατηρεί «θετική κίνηση», ως προς τις συνομιλίες με το Κίεβο και τόνισε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες πρέπει να συνεχιστούν.

Εκτός αυτού σχολίασε ότι «βλέπει πολύ περισσότερη κατανόηση» ως προς την κατάσταση στην Κριμαία και το Ντονμπάς από την ουκρανική πλευρά, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

Όπως δήλωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεργαστεί εμπορικά με την Ινδία, ενώ αποκάλυψε ότι η προοδευτική σχέση μεταξύ ρουπίας – ρουβλίου διαρκεί εδώ και πολλά χρόνια: «Αν η Ινδία θέλει να αγοράσει από εμάς, είμαστε ανοιχτεί σε διάλογο».

Επεσήμανε ότι η Ρωσία έχει προετοιμαστεί εδώ και πολλά χρόνια ώστε να μην εξαρτάται από το δολάριο και συνεχίζοντας ξεκαθάρισε ότι θα πιέσει ώστε να γίνονται οι συναλλαγές διαφόρων χωρών με τη Ρωσία σε εθνικά νομίσματα και όχι σε δολάρια.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Συνάντηση κορυφής Πούτιν – Ζελένσκι προωθεί ο Ερντογάν

Η Ρωσία απειλεί να «κόψει» τις εξαγωγές τροφίμων στις «εχθρικές» χώρες – Τέλος η περίοδος συνεργασίας με τη Δύση, λέει ο Πούτιν

ΗΠΑ: Νεκρός από σφαίρες 12χρονος στο Μπρούκλιν – Τον πυροβόλησαν μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:15