search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:44
MENU CLOSE

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στο «μικροσκόπιο» κινητά και υπολογιστές – Ο «γρίφος» με την κεταμίνη και οι κρίσιμες ημερομηνίες

01.04.2022 12:22
pispirigou

Στο μικροσκόπιο των αρχών τα κινητά και οι υπολογιστές της Ρούλας Πισπιρίγκου καθώς οι αρχές προσπαθούν να αποδείξουν πότε και πώς η 33χρονη προμηθεύτηκε την κεταμίνη που κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε στη δολοφονία της Τζωρτζίνας.

Οι αρχές θα ψάξουν τις απαντήσεις στις επαφές της 33χρονης στα social media, σε αναζητήσεις στο διαδίκτυο, αγορές καλλυντικών και φαρμάκων απο καταστήματα του internet σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Οι αστυνομικοί ερευνούν τον τρόπο και το μέρος από όπου προμηθεύτηκε η μητέρα των παιδιών την κεταμίνη.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν τρία σενάρια και πιο συγκεκριμένα να έφτασε στα χέρια της η ουσία:

– μέσω κάποιας φαρμακαποθήκης,
– μέσω κάποιου κτηνιατρείου
– μέσω κάποιου ηλεκτρονικού καταστήματος

Όπως μετέδωσε το OPEN, οι αστυνομικοί εξετάζουν ήδη το κινητό τηλέφωνο της Ρούλας Πισπιρίγκου αλλά και τον φορητό ηλεκτρονικό της υπολογιστή, που έχουν φτάσει στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου οι αστυνομικοί να εξετάσουν αν υπάρχουν ηλεκτρονικά ίχνη που μπορεί να έχει αφήσει όταν προμηθεύτηκε την εν λόγω ουσία.

Στην ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν οτι η Ρούλα Πισπιρίγκου προμηθεύτηκε μεγάλη ποσότητα κεταμίνης, η οποία χορηγήθηκε σε διαφορετικά διαστήματα στη Τζωρτζίνα με αποκορύφωμα την μέρα που το κοριτσάκι έχασε τη ζωή του στο τέλος Ιανουαρόυ.

Μάλιστα, θεωρούν πως η πρώτη χορήγηση έγινε πριν από περίπου ένα χρόνο, λίγη μετά τον θάνατο της Ίριδας, την περίοδο του χωρισμού της από τον Μάνο Δασκαλάκη.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες και τα 9 επεισόδια της Τζωρτζίνας

Το διαβιβαστικό της Εισαγγελίας φέρνει στο φως συγκλονιστικές λεπτομέρειες και στοιχεία τόσο για τα εννέα σοβαρά ιατρικά επεισόδια που υπέστη η μικρή Τζωρτζίνα, όσο και για τη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου στο νοσοκομείο.

Στο χρονοδιάγραμμα που αποκαλύπτει η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, η Τζωρτζίνα εμφάνισε εννέα επεισόδια από τον Απρίλιο του 2021 πριν καταλήξει στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Βασικό στοιχείο της δικογραφίας αποτελεί το γεγονός ότι τα εννέα επεισόδια που εμφάνισε το κοριτσάκι, είτε στο Νοσοκομείο της Πάτρας, είτε στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, ήταν ενόσω βρισκόταν σε θάλαμο και όχι σε ΜΕΘ και ενώ ήταν υπό την εποπτεία της μητέρας της χωρίς την παρουσία άλλου συγγενικού προσώπου.

Τα περιστατικά της Τζωρτζίνας ξεκίνησαν στις 8 Απριλίου 2021 λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της 6 μηνών αδελφής της Ίριδας.

Στο χρονικό της αρχής του τέλους της Τζωρτζίνας που καταγράφουν οι αστυνομικοί τονίζουν πως το παιδί:

Στις 21 Ιανουαρίου του 2022 εισάγεται σε ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Πατρών όπου παρέμεινε για 12 ώρες και επέστρεψε σε Παιδιατρική Κλινική.

Μετά από 24 ώρες εμφανίστηκαν άλλα τέσσερα επεισόδια μικρής διάρκειας, τα συμπτώματα των οποίων υποχώρησαν και μεταφέρθηκε εκ νέου στη ΜΕΘ όπου έμεινε για 36 ώρες και επέστρεψε πίσω στην Κλινική και έπειτα από 24 ώρες εμφάνισε νέο επεισόδιο με άπνοια, αποκορεσμό, κυάνωση και βραδυκαρδία.

Το κοριτσάκι εισάγεται εκ νέου στη ΜΕΘ όπου μένει εκεί για 24 ώρες χωρίς να έχει συμπτώματα. Τότε αποφασίζεται η διακομιδή του παιδιού στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, στις 26 Ιανουαρίου, για να διερευνηθούν αυτά τα επεισόδια.

Το πρώτο 24ωρο το παιδί δεν παρουσιάζει κανένα επεισόδιο.

Το δεύτερο 24ωρο το παιδί παρουσιάζει και πάλι επεισόδιο συνολικής διάρκειας 3 1/5 λεπτών που αντιμετωπίστηκε.

Τις επόμενες ημέρες εμφανίζει από 28 Ιανουαρίου ως 29 Ιανουαρίου μικρής διάρκειας τέτοια επεισόδια.

Στις 29 του μήνα παρουσίασε επεισόδια άπνοιας και εισήχθη και πάλι στην Εντατική. Διασωληνώθηκε και 13.50 ώρα το παιδί κατέληξε.

Το κοριτσάκι είχε νοσηλευτεί και στο Ωνάσειο όπου δεν κατεγράφη κανένα επεισόδιο επικίνδυνης ταχυκαρδίας και διαπιστώθηκε η κανονική λειτουργία του απινιδωτή που είχε τοποθετηθεί.

Επίσης, έγιναν εξετάσεις για τα γονίδια, εξειδικευμένος γενετικός έλεγχος και εξετάστηκαν όλα τα σύνδρομα που προκαλούν αιφνίδιο θάνατο με αρνητικό αποτέλεσμα σε όλα.

Στις 28 Ιανουαρίου μία ημέρα πριν το παιδί πεθάνει, η μητέρα φέρεται να είπε στους γιατρούς «αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα».

Στο διαβιβαστικο αναφέρεται ότι «τα λεγόμενα της κατηγορουμένης έκαναν αίσθηση στους γιατρούς γιατί από τα δεδομένα που είχαν, τίποτε δεν προμήνυε ένα μεγάλο επεισόδιο».

Διαβάστε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τα χειρόγραφα σημειώματα στους γιατρούς – Τι έλεγε για τους θανάτους Ίριδας και Μαλένας (photos)

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεύτερη νύχτα στη ΓΑΔΑ – Ψυχρή και φοβισμένη η 33χρονη – «Και τώρα τι θα γίνει με εμένα;»

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δέχτηκα απειλές εγώ και η μητέρα μου» λέει ο πρώην σύντροφός της (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01