search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:33
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για να στηρίξει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις

02.04.2022 13:19
Prosynedrio ND_new

«Διαχειριστήκαμε τις κρίσεις με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ειλικρίνεια και παρά τις μεγάλες δυσκολίες τις μετατρέψαμε σε ευκαιρίες», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

Επισήμανε ότι οι κρίσεις που αντιμετώπισε η χώρα είναι εξωγενείς, δεν τις προκάλεσε η κυβέρνηση, σε αντίθεση με την κρίση του 2015 που ήταν υπαιτιότητα της προηγούμενης κυβέρνησης.

Τη δέσμευση ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να είναι κοντά στους πολίτες, κοντά στους πιο αδύναμους, όσο κρατάει αυτή η κρίση, και θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για να στηρίξει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ανέλαβε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σημείωσε ότι η κυβέρνηση του δεν έκανε την παραμικρή έκπτωση στην υλοποίηση του προγράμματος της και στο τέλος της τετραετίας θα κριθεί εν τω συνόλω από το έργο της.

«Η κυβέρνηση αυτή παρότι αφιέρωσε πολύ μεγάλη ενέργεια στη διαχείριση όλων αυτών των εξωγενών κρίσεων δεν έκανε την παραμικρή έκπτωση στην υλοποίηση του κυβερνητικού μας προγράμματος», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Εδώ, από αυτό το Βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, πριν από τις εκλογές, είχα αναλάβει μία σειρά από συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το πώς θα μειώσουμε τους φόρους, για το πώς θα μειώσουμε τις εργοδοτικές εισφορές, για το πώς θα ξανακάνουμε την Ελλάδα αναπτυξιακό πόλο, μία χώρα η οποία μπορεί να προσελκύει επενδύσεις σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους, για το πώς θα δημιουργήσουμε πολλές και καλές δουλειές για τους Έλληνες. Και αυτές μας τις δεσμεύσεις, παρά τις δυσκολίες, τις υλοποιούμε με θρησκευτική ευλάβεια. Και όταν θα έρθει η ώρα να κριθούμε από τον ελληνικό λαό, στο τέλος της τετραετίας και να διεκδικήσουμε και πάλι το δικαίωμα να κυβερνήσουμε τη χώρα με σταθερότητα και αυτοπεποίθηση θα μπορείτε όλοι σας, όλα τα κομματικά στελέχη, να κοιτάζετε τους πολίτες στα μάτια. Είμαστε μία κυβέρνηση που στρέφει το βλέμμα της πρωτίστως τους πιο αδύναμους και έτσι θα συνεχίσουμε στους 15-16 μήνες, όσοι ακόμα μας χωρίζουν μέχρι τις εθνικές εκλογές, θα είναι μήνες σκληρής δουλειάς θα ολοκληρώσουμε την τετραετία και θα κριθούμε για το έργο μας εν τω συνόλω και για την ικανότητά μας να χειριστούμε κρίσεις».

Η Θεσσαλονίκη «Σύμβολο»

Ποτέ δεν είχε δρομολογηθεί στη Θεσσαλονίκη, με τέτοια συνέπεια, ένας τέτοιος σημαντικός όγκος μεγάλων παρεμβάσεων που αλλάζουν ουσιαστικά την όψη της πόλης και είναι έργα τα οποία υλοποιούνται, παρά τις δυσκολίες“, επισήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Θεσσαλονίκη αλλάζει. Ταυτόχρονα, όμως, δεν αλλάζει μόνο με μεγάλα έργα υποδομής, αλλάζει διότι μετατρέπεται η πόλη σ’ ένα σύμβολο όλων των σημαντικών αναπτυξιακών δυνατοτήτων που έχει αυτός ο τόπος. Μια πόλη η οποία μπορεί πια να προσελκύει επενδύσεις στην καινοτομία και στην υψηλή τεχνολογία“.

Όπως είπε, ο ίδιος επισκέπτεται πιο συχνά την πόλη, σχεδόν μία φορά το μήνα και αυτό δείχνει το ενδιαφέρον του για τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή.

Τα προβλήματα των πολιτών «Δεν έχουν χρώμα»

Θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα, θέλουμε να κάνουμε την Ελλάδα μία πραγματική ευρωπαϊκή χώρα στην οποία να είμαστε υπερήφανοι να ζούμε, θέλουμε να γίνουμε από ουραγοί πρωταγωνιστές“, σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτός είναι ο στόχος μας, αυτό είναι το όραμα το οποίο είχε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής για την Ελλάδα και το οποίο συνέχισαν όλοι όσοι ηγήθηκαν αυτής της παράταξης, όλοι έβαλαν ένα σημαντικό λιθαράκι σε αυτήν την κατεύθυνση”, είπε και συνέχισε: “Αυτή τη μεγάλη προσπάθεια να αλλάξουμε την πατρίδα μας θα τη συνεχίσουμε αταλάντευτα και θα τη συνεχίσουμε έχοντας εσάς τα στελέχη μας, τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας στην πρώτη γραμμή του αγώνα“.

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία, τα στελέχη και μέλη της και την προσπάθεια που έχουν να κάνουν ενόψει και των βουλευτικών εκλογών στο τέλος της τετραετίας, υπογράμμισε: “Η Νέα Δημοκρατία σήμερα είναι διαφορετική από τη Νέα Δημοκρατία του 2016. Είναι μία παράταξη μεγαλύτερη, ευρύτερη πιο ανανεωμένη, πιστεύω πιο δημιουργική με πολύ περισσότερα ενεργά μέλη, κοντά στην κοινωνία, αφουγκράζεται αυτή η παράταξη τον πραγματικό παλμό της κοινωνίας και αυτό είναι το μήνυμα το οποίο θέλω να εκπέμψουμε και στο συνέδριο μας, το οποίο θα διοργανώσουμε στις αρχές Μαΐου. θα εκλέξουμε τα καινούργια μας όργανα και θα μπούμε πια στην τελική ευθεία στον τελικό χρόνο πριν από τις εθνικές εκλογές. Σας θέλω, λοιπόν, σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια όλους κοντά μας. Θέλω να βλέπετε πάντα τη μεγάλη εικόνα και να μην ξεχνάτε ότι στην ιστορία της μεταπολίτευσης δεν νομίζω ότι υπήρχε άλλη κυβέρνηση που να διαχειρίστηκε τόσες δυσκολίες και 30 μήνες μετά την εκλογή της να έχει τόσο σημαντικό προβάδισμα από την αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό μας γεμίζει με ευθύνη. Γιατί δεν αναμετριόμαστε με τους πολιτικούς μας αντιπάλους, αναμετριόμαστε με τον καλύτερο μας εαυτό. Αυτό θέλουμε. Να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι. Αναμετριόμαστε, τελικά, με τα προβλήματα των πολιτών τα οποία δεν έχουν χρώμα. Αυτή η παράταξη δεν κάνει διακρίσεις. Είναι εδώ για το καλό όλων των Ελλήνων, πρωτίστως των λιγότερο προνομιούχων. Και αυτό το δρόμο, λοιπόν, θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε, με αυτοπεποίθηση, με σιγουριά, με την στήριξη των στελεχών μας, όντας σίγουροι ότι είμαστε από τη σωστή πλευρά της ιστορίας για να αλλάξουμε την Ελλάδα προς όφελος όλων των Ελληνίδων, όλων των Ελλήνων“.

Διαβάστε επίσης:

Ηλιόπουλος: «Η κυβέρνηση στηρίζει την αισχροκέρδεια και φτωχοποιεί την κοινωνία – Εδώ και τώρα μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα»

Ουκρανία: Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν πόλεις – Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να προωθούνται στο Κίεβο

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Ψάχνουν και για δεύτερη ουσία στον οργανισμό της Τζωρτζίνας (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:26