search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:16
MENU CLOSE

Τι είπε και τι δεν είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1

14.01.2022 07:58
mitsotakis_ant1_1

Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός αναγνώρισε την ανάγκη να ενισχυθεί το εισόδημα των πιο αδύναμων συμπολιτών μας το συντομότερο δυνατόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον Αντεννα και τον Νίκο Χατζηνικολάου εξήγγειλε την αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1 Μαΐου χωρίς μάλιστα να προσδιορίσει το ποσοστό της αύξησης.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για νέα μέτρα στήριξης στους κλάδους του πολιτισμού αλλά και της εστίασης ενώ ανέφερε ότι η πολιτική της μείωσης των φόρων δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Σε ό,τι αφορά τον νέο ΕΝΦΙΑ ανέφερε ότι θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων μηνών. «Εκτιμούμε ότι για τους πιο πολλούς συμπολίτες μας θα υπάρξει περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο θέμα της πανδημίας εκτίμησε ότι θα έχουμε μία αποκλιμάκωση τις επόμενες εβδομάδες ενώ ανέφερε ότι από την Δευτέρα θα βεβαιωθούν πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους άνω των 60.

Μάλιστα εξέφρασε την απορία του γιατί κάποιους που όπως είπε ανοίγουν μια συζήτηση για αναβολή του μέτρου. Η αναφορά αυτή θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως μομφής προς τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών ο οποίος σε δηλώσεις του άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αναβληθεί η εφαρμογή του μέτρου.

Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση αυτή τη στιγμή να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς είναι σήμερα oι σχέσεις του με τον Σωτήρη Τσιόδρα είπε ότι είναι εξαιρετικές και ότι τον συμβουλεύεται πολλές φορές, αναγνώρισε ότι η διατύπωση του για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ από το βήμα της Βουλής θα έπρεπε να είναι αλλιώς. Ακόμα άφησε αιχμές για κάποια μέλη της επιτροπής των ειδικών που όπως είπε έκαναν τηλεοπτική καριέρα.

Ο πρωθυπουργός απέφυγε να εμπλακεί στην ουσία της συζήτησης για τη λίστα Πέτσα αν και ρωτήθηκε δύο φορές από τον Νίκο Χατζηνικολάου λέγοντας ότι υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που δίνονται τα χρήματα.

Στο ερώτημα του δημοσιογράφου πως γίνεται η ΝΔ να μην έχει υποστεί φθορά μετά από δύο χρόνια πανδημίας, με 20.000 νεκρούς, καθώς εμφανίζεται να προηγείται με διψήφιο ποσοστό σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι έχει εμπιστοσύνη στις δημοσκοπήσεις.

Επέμεινε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, τάχθηκε για μια ακόμη φορά υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων και απέκλεισε να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας με την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχω πει πολλές φορές ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει άβυσσος. Άβυσσος πολιτική, άβυσσος πολιτιστική, άβυσσος αξιακή, σύμφωνα με τη δική μου εκτίμηση πάντα.

Έχω επίσης δημόσια δηλώσει ότι είμαι υπέρ των σταθερών κυβερνήσεων που εξασφαλίζει το εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής. Θεωρώ απολύτως λογικό και δικαιολογημένο αν ένα κόμμα πάρει 38% ότι έχει μια ισχυρή λαϊκή νομιμοποίηση, να μπορεί να κυβερνά μόνο του…»

Σε ό,τι αφορά τον Νίκο Ανδρουλάκη ανέφερε «ότι δεν έχω να πω πολλά γιατί δεν έχω ακούσει πολλά» ενώ αναφερόμενος στο τι κόμμα είναι η ΝΔ είπε ότι «η Νέα Δημοκρατία σήμερα εκφράζει αυτό το οποίο πολλοί θα αποκαλούσαν προοδευτικό, μετριοπαθές κέντρο». Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι στο κυβερνών κόμμα μετέχουν και στελέχη δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας απάντησε ότι γι αυτό είναι η μεγάλη πατριωτική προοδευτική παράταξη του τόπου.

Σχολιάζοντας την Τουρκική προκλητικότητα ανέφερε ότι «μία χώρα που αντιμετωπίζει μία μεγάλη οικονομική κρίση δεν θέλει ταυτόχρονα να εμπλακεί και σε γεωπολιτικές περιπέτειες. Ρητορικές εξάρσεις και προβολές ισχύος ενέχουν και ένα στοιχείο γραφικότητας αν όχι γελοιότητας.

Είναι στη χέρι της Τουρκίας να επιλέξει το δρόμο της συνεργασίας ή το δρόμο της έντασης. Είμαστε έτοιμοι και για τα δύο» ειπε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Δεν σκεφτόμαστε επέκταση υποχρεωτικότητας – Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Μαΐου (Video)

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάλπες: «Να φύγουν, είναι επικίνδυνοι»

ΚΙΝΑΛΛ: Δόθηκε στίγμα, αναζητούνται διευρύνσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:11