search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:33
MENU CLOSE

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στις φυλακές Κορυδαλλού η 33χρονη – Τι υποστήριξε στην πολύωρη απολογία της (Videos)

05.04.2022 08:03
roula_pispirigkou_new

Τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού παίρνει σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά τη χθεσινή μαραθώνια απολογία της για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. 

Η μεταγωγή της στις φυλακές Κορυδαλλού είναι προγραμματισμένη για το πρωί της Τρίτης.

Σε πρώτη φάση θα κρατηθεί για δύο 24ωρα σε πλήρη απομόνωση ώστε να γίνουν και τα απαραίτητα τεστ κορονοϊού και στη συνέχεια έχει προβλεφθεί μεταφορά της στην 6η Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, στο ένα από τα δύο κελιά που είναι ειδικά διαμορφωμένα για περιπτώσεις γυναικών που φέρονται να έχουν διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα.

Τα συγκεκριμένα κελιά είναι απομονωμένα για λόγους ασφαλείας, ενώ θα προαυλίζεται μόνη της, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επιθέσεις από συγκρατούμενές της.

Η 33χρονη με ομόφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέα.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αποχώρησε από τα δικαστήρια με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, η οποία είχε δημιουργήσει κλοιό προστασίας γύρω της για να την προστατεύσει από την οργή του πλήθους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου, στο άκουσμα της απόφασης για προφυλάκισή της ξέσπασε σε κλάματα. Αν και το αρχικό σενάριο έκανε λόγο για μεταφορά της στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα, η επιλογή του Κορυδαλλού έγινε γιατί είναι πιθανόν η κατηγορούμενη να κληθεί εκ νέου για εξηγήσεις καθώς ξεκινά έρευνα για το θάνατο και των άλλων δύο παιδιών.

Τι ισχυρίστηκε στο απολογητικό της υπόμνημα

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, κλήθηκε να απαντήσει σειρά ερωτήσεων από την ανακρίτρια και να δώσει τη δική της εκδοχή για όσα της καταλογίζονται.

Κατά την απολογία της, η οποία διήρκεσε περίπου 5 ώρες επιχείρησε να πείσει για την αθωότητά της, χωρίς να τα καταφέρει, ενώ παράλληλα κρίθηκε επικίνδυνη για την τέλεση ομοειδών πράξεων.

Η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου χαρακτήρισε «τελειωτικό χτύπημα» της ίδιας και της οικογενείας της τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας στο απολογητικό της υπόμνημα.

«Αρνούμαι στο σύνολο της την αποδιδόμενη σε μένα κατηγορία. Ποτέ δεν επιδίωξα, επιθύμησα ή προκάλεσα το θάνατο του παιδιού μου. Καμιά μητέρα δεν μπορεί να κάνει κακό στο ίδιο της το παιδί» αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες.

Μάλιστα, η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κάνει λόγο για «κατάφωρα άδικη, πρωτάκουστή, εξωπραγματική και επονείδιστη κατηγορία» σε βάρος της σημειώνοντας ότι επιφυλάσσεται να προσφύγει κατά εκείνων που την «κατέστησαν κατηγορούμενη στα μάτια όλης της κοινωνίας, προφανώς για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες για την απώλεια της ζωής της θυγατέρας μου».

Η κατηγορούμενη εμφανίζεται να εστίασε στην φονική ποσότητα κεταμίνης που εντοπίστηκε στο παιδί προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι είναι αβάσιμη η κατηγορία ότι η ίδια την χορήγησε.

Ο βασικός ισχυρισμός της κατηγορούμενης είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πως οι γιατροί είναι εκείνοι που πιθανότατα χορήγησαν την κεταμίνη στο παιδί.

«Υπό αυτές τις συνθήκες είναι εξαιρετικά πιθανό να χορηγήθηκε αυτή η ουσία στην Τζωρτζίνα από ιατρικό λάθος, υπό την πίεση της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί, διότι σε διαφορετική περίπτωση μου είναι αδύνατο να σκεφτώ τι θα μπορούσε να έχει γίνει και δεν μπορώ να δώσω κάποια άλλη εκδοχή»,εμφανίζεται να τονίζει.

Η 33χρονη ζήτησε να μην οδηγηθεί στη φυλακή αναφέροντας, μεταξύ άλλων, στο απολογητικό της υπόμνημα:

«Σας δηλώνω ότι δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να «χάσω» την παραμικρή ευκαιρία για να διακηρύξω την αθωότητά μου για την κατάφωρα άδικη, πρωτάκουστή, εξωπραγματική και επονείδιστη κατηγορία που μου προσάπτετε. Για το λόγο αυτό θα εμφανιστώ αυτοπροσώπως όποτε κληθώ εωσότου τελικά δικαιωθώ και απαλλαγώ από την κατάφορη αδικία που με βαραίνει, ενώ ρητά δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματος μου, για όλους όσους με κατέστησαν κατηγορούμενη στα μάτια όλης της κοινωνίας, προφανώς για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες για την απώλεια της ζωής της θυγατέρας μου».

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

Λιβαδάκι Ηλείας: Ανεξέλεγκτη φωτιά καίει δασική έκταση (Video)

Κορωνοϊός: Άλλοι 62 νεκροί, στους 365 οι διασωληνωμένοι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50