search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 13:36
MENU CLOSE

Ο «χασάπης της Μπούκα»: Αυτός είναι ο άνθρωπος που κατηγορείται για την σφαγή των αμάχων (photos)

06.04.2022 16:27
omurbekov_new
Photo: EAST2WEST

Με τις ευλογίες της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας πήγε στο μέτωπο της Ουκρανίας ο διοικητής της μονάδας που, σύμφωνα με τις ουκρανικές καταγγελίες, ευθύνεται για την σφαγή στην πόλη Μπούκα.

Ο Ρώσος αξιωματικός, τον οποίον οι Ουκρανοί και δυτικά ΜΜΕ αποκαλούν «χασάπη της Μπούκα», θεωρείται υπεύθυνος για δολοφονίες αμάχων και βιασμούς γυναικών.

Πρόκειται για τον αντισυνταγματάρχη Αζατμπέκ Ομουρμπέκοφ, που ήταν επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων που κατέλαβαν την Μπούκα. Όταν οι ρωσικές δυνάμεις αναδιπλώθηκαν από την πόλη άφησαν πίσω τους εκτεταμένες καταστροφές, ενώ δεκάδες νεκροί κείτονταν στους δρόμους και – σύμφωνα με τις ουκρανικές καταγγελίες – είχαν εκτελεστεί εν ψυχρώ από τους Ρώσους αν και ήταν άμαχοι.

Photo: EAST2WEST

Ο Αζατμπέκ Ομουρμπέκοφ είναι διοικητής της 64ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας και τα στοιχεία του μόλις ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, καθώς συγκεντρώνονται πληροφορίες για την δράση των στρατιωτών του για να εξετασθεί η δυνατότητα άσκησης δίωξης για εγκλήματα πολέμου.

Η μονάδα του Ρώσου αντισυνταγματάρχη εδρεύει έξω από το Χαμπαρόβσκι στην ρωσική Άπω Ανατολή και τον περασμένο Νοέμβριο είχε λάβει τις ευλογίες ορθόδοξου κληρικού, σκηνή την οποία φρόντισε να απαθανατίσει. Πριν φύγει η μονάδα για την Ουκρανία είχε δεχθεί τις ευλογίες του  επισκόπου του Χαμπαρόβσκ.

Ο αντισυνταγματάρχης Ομουρμπέκοφ έχει λάβει τιμητικό μετάλλιο για την συνολική του προσφορά στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, το 2014, από τα χέρια του αναπληρωτή υπουργού άμυνας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μπουλγκάνοφ.

Photo: EAST2WEST

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι οι Ρώσοι στρατιώτες έδρασαν την περιοχή με την ίδια αγριότητα με τα «τέρατα του ISIS».

Το Κρεμλίνο διαψεύδει ότι οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία και ισχυρίζεται ότι οι εικόνες με τους νεκρούς στους δρόμους της Μπούκα είναι σκηνοθετημένες από τους Ουκρανούς και την Δύση σε μία ενορχηστρωμένη προσπάθεια για να πλήξουν τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Διαβάστε επίσης:

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Πούτιν: Στη λίστα των κυρώσεων οι κόρες του

Θέμα έρευνας το περπάτημα του Πούτιν: Το «βάδισμα του πιστολέρο» ή πρόβλημα υγείας; (videos)

ΟΗΕ: 1.500 άμαχοι έχασαν ήδη τη ζωή τους στον πόλεμο της Ουκρανίας (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 13:36