search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 11:47
MENU CLOSE

Ο Μητσοτάκης στο Λευκό Οίκο και το φλερτ των ΗΠΑ με τον Ερντογάν

06.04.2022 06:00
mitsotakis-biden-new-8123

Μέσα στον Μάιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, προκειμένου να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο Μπάιντεν.

Οι διαβουλεύσεις μεταξύ του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα και των επιτελών του Λευκού Οίκου, είναι στο φόρτε τους.


Η περίοδος είναι κρίσιμη – Ελληνοτουρκικά, πόλεμος στην Ουκρανία, ενεργειακά, ο ρόλος του Νάτο και ως εκ τούτου, μια τέτοια συνάντηση αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον. Την ώρα μάλιστα, που οι Αμερικανοί δείχνουν να νοιάζονται να κρατήσουν ανοιχτούς τους όποιους διαύλους επικοινωνίας με τον Ερντογάν, το ταξίδι του έλληνα πρωθυπουργού θα λειτουργήσει εξισορροπιστικά.


Τώρα, σε ότι αφορά τα του ταξιδιού του Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον, μένει να καθοριστεί αν θα είναι μόνο συνάντηση με τον πρόεδρο Μπάιντεν στο Οβάλ γραφείο ή και συναντήσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας, με παράγοντες της αμερικανικής κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης:

Τα φρέσκα κουλούρια στις δημοσκοπήσεις και η «ψαριά» των εθνικοφρόνων

Τα ζόρια του ΚΙΝΑΛ για κυβέρνηση με ΝΔ

Από επιτυχία σε… επιτυχία πάει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 11:47