search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:27
MENU CLOSE

Φίλης, Δρίτσας, Βαρεμένος, Γκιόλιας αποχώρησαν από την αίθουσα της Βουλής όταν μίλησε το μέλος του Αζόφ

07.04.2022 13:53
vouli-omilia-zelenski

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ η εμφάνιση μέλους του Τάγματος του Αζόφ στην ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή και μάλιστα κάποιοι σηκώθηκαν και αποχώρησαν από την αίθουσα της Ολομέλειας τη στιγμή που μίλησαν οι δύο ουκρανοί στρατιώτες που συστήθηκαν ως έλληνες ομογενείς – ο ένας ανέφερε ότι συμμετέχει στην ουκρανική άμυνα μέσα από το Τάγμα του Αζόφ.

Εκείνη τη στιγμή οι Νίκος Φίλης και Θοδωρής Δρίτσας σηκώθηκαν από τα έδρανά τους, έκαναν ένα νεύμα προς τον Πρόεδρο της Βουλής λέγοντας «Τι είναι αυτά τα πράγματα;» και αποχώρησαν από την αίθουσα, μαζί και οι βουλευτές Γιώργος Βαρεμένος και Ιωάννης Γκιόλιας (βουλευτής Αργολίδας). Επέστρεψαν όταν συνεχίστηκε η ομιλία Ζελένσκι.

Ο Νίκος Φίλης μετά το πέρας της ομιλίας Ζελένσκι, εξήγησε την αποχώρησή του και κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής αλλά και την κυβέρνηση να δώσουν εξηγήσεις.

«Αναγκάστηκα να αποχωρήσω από τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, όταν κατά την εμφάνισή του ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι περιέλαβε βιντεοσκοπημένο μήνυμα εκπροσώπου του φασιστικού τάγματος Αζόφ, με πρόσχημα την ελληνική καταγωγή του.

Ο πρόεδρος της Βουλής και η κυβέρνηση οφείλουν εξηγήσεις για αυτό το απαράδεκτο γεγονός.

Η συμπαράστασή μας προς τον Ουκρανικό λαό που αμύνεται απέναντι στη Ρωσική εισβολή είναι δεδομένη. Θα ενταθεί το επόμενο διάστημα με πρωτοβουλίες για την Ειρήνη. Εναντίον των ιμπεριαλιστικών πολέμων, του εθνικισμού, του ρατσισμού και της φασιστικής απειλής».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Θεωρούν αχρείαστη την απέλαση των 12 Ρώσων διπλωματών

Πέθανε από κορωνοϊό ο αρχηγός της ρωσικής ακροδεξιάς Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι

Ο Μητσοτάκης μιλάει για μετεκλογικές συνεργασίες – Ο Άδωνις βλέπει «φρίκη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:25