search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 03:57
MENU CLOSE

Αυτά είναι τα υπερσύγχρονα τεθωρακισμένα Mastiff και Jackal που στέλνει η Βρετανία κατά των Ρώσων (videos)

07.04.2022 13:33
mastiff (2)

Κλιμακώνεται η στρατιωτική εμπλοκή της Δύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα των Times του Λονδίνου η ηγεσία του βρετανικού στρατού καταρτίζει σχέδιο για την αποστολή τεθωρακισμένων οχημάτων στο Κίεβο.

Όπως γράφουν οι Times η Βρετανία αποφάσισε να αυξήσει την παρεχόμενη στρατιωτική βοήθεια με την αποστολή επιθετικών όπλων στην Ουκρανία, διότι στο Λονδίνο υπάρχει η εκτίμηση ότι οι επόμενες τρεις εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για την έκβαση του πολέμου.

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας εξετάζει την αποστολή –μεταξύ άλλων όπλων και οπλικών συστημάτων– τεθωρακισμένων οχημάτων Mastiff, ή Jackal.  Τα συγκεκριμένα οχήματα χρησιμοποιούνται σε αναγνωριστικές επιχειρήσεις ή για περιπολίες μεγάλου βεληνεκούς. Η βρετανική στρατιωτική ηγεσία στοχεύει με τα οχήματα αυτά να ενισχύσει τις δυνατότητες του ουκρανικού στρατού για περαιτέρω προώθηση στις γραμμές του ρωσικού στρατού, ο οποίος αναδιπλώνεται από το μέτωπο του Κιέβου και ανασυντάσσεται στις επαρχίες του Ντονμπάς, στα ανατολικά.

Η κλιμάκωση της στρατιωτικής εμπλοκής της Βρετανίας στον πόλεμο της Ουκρανίας αποφασίστηκε την ώρα που ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε την άποψη ότι οι ρωσικές στρατιωτικές ενέργειες «δεν φαίνεται να απέχουν πολύ από την γενοκτονία».

Οι δυνατότητες των υπερσύγχρονων βρετανικών τεθωρακισμένων

Τα τεθωρακισμένα Mastiff χρησιμοποιούνται για την ασφαλή μεταφορά προσωπικού και όπλων σε ναρκοθετημένες περιοχές. Χρησιμοποιούνται σε πεδία μαχών ως οχήματα υποστήριξης επιθετικών επιχειρήσεων και έχουν σημαντικό ρόλο αφού μπορούν να μπουν μέσα σε ζώνη πυρός λόγω της σημαντικής αμυντικής θωράκισης που διαθέτουν. Είναι το πιο σύγχρονο τεθωρακισμένο όχημα που διαθέτει ο βρετανικός στρατός.

Τα οχήματα Jackal έχουν την δυνατότητα ταχείας επέμβασης σε κάθε έδαφος. Έχουν σχεδιαστεί για την προστασία προσωπικού από εκρήξεις ναρκών και φέρουν πυροβόλα όπλα που τους επιτρέπουν να έχουν άμεση εμπλοκή σε μάχες.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Αντιπολεμικές διαμαρτυρίες παρά τις απαγορεύσεις (photos)

Πλήγμα για την ΕΕ: Η Ουγγαρία θα πληρώνει το ρωσικό φυσικό αέριο με ρούβλια

Αστρονόμοι ανακάλυψαν τον πιο μακρινό Γαλαξία που έχει βρεθεί ποτέ – Απέχει 13,5 δισεκατομμύρια έτη φωτός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06