search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 05:32
MENU CLOSE

Το παρασκήνιο με την παρέμβαση «μαχητή» του τάγματος Αζόφ: Πώς έφτασε το βίντεο – Έρευνα από το Προεδρείο

07.04.2022 15:24
azof_vouli_new

Έντονο είναι το παρασκήνιο για το πώς έφτασε η ομιλία του «μαχητή» του τάγματος Αζόφ στη Βουλή και το κατά πόσο γνώριζε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.  

Σύμφωνα με πληροφορίες το βίντεο των δύο «μαχητών» του τάγματος Αζόφ έφτασε με mail από την Ουκρανική Προεδρία 15 λεπτά πριν την ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.  

Όπως γίνεται κατανοητό το κανάλι της Βουλής ήταν αυτό που έδωσε το σήμα για να παίξει το βίντεο καθώς αυτό είναι υπεύθυνο σ’ αυτές τις περιπτώσεις.  

Σε αυτή τη φάση γίνεται έρευνα από το Προεδρείο της Βουλής καθώς όλα δείχνουν ότι τα «βίντεο των δύο ομογενών» δεν ελέγχθηκαν από κανέναν και απλώς έπαιξαν στον αέρα. Είναι προφανές ότι η Βουλή αιφνιδιάστηκε.  

Αυτό που μένει τώρα είναι να δοθεί το πρωτότυπο κείμενο του πολεμιστή του Τάγματος Αζόφ για να διαπιστωθεί αν μίλησε όντως για το Τάγμα ή είναι προϊόν διερμηνείας. Τουλάχιστον αυτήν είναι η πρώτη αντίδραση του Προεδρείου της Βουλής.  

Να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε απευθείας μετάφραση από τα ουκρανικά στα ελληνικά, αλλά γινόταν μετάφραση από τα Ουκρανικά στα Αγγλικά και μετέπειτα στα Ελληνικά. Το προηγούμενο διάστημα η Βουλή δε μπόρεσε να βρει «επαγγελματία διερμηνέα» που να μπορεί να κάνει τις μεταφράσεις από τα Ουκρανικά στα Ελληνικά, απευθείας.  

Εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής ζητεί σύσσωμη η Αντιπολίτευση, καθώς δεν υπήρξε καμία σχετική ενημέρωση στην Διάσκεψη των Προέδρων για βίντεο ή για άλλη ομιλία πλην του Προέδρου Ζελένσκι. 

Διαβάστε επίσης:

Φίλης, Δρίτσας, Βαρεμένος, Γκιόλιας αποχώρησαν από την αίθουσα της Βουλής όταν μίλησε το μέλος του Αζόφ

ΣΥΡΙΖΑ: Θεωρούν αχρείαστη την απέλαση των 12 Ρώσων διπλωματών

ΚΙΝΑΛ: Το στρίβουν προς τα Αριστερά – Στην απεργία βουλευτές και στελέχη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20