search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 06:28
MENU CLOSE

Η Βαρκελώνη «κόβει» το τσιγάρο στους λουόμενους – Κάπνισμα τέλος στις παραλίες

08.04.2022 14:25
barcelona-4459087_1920
photo @Pixabay

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας, η Βαρκελώνη, θα απαγορεύσει το κάπνισμα σε όλες τις παραλίες της από τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το δημαρχείο της.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από το πιλοτικό πρόγραμμα τον περασμένο χρόνο που απαγόρευσε το κάπνισμα σε τέσσερις από τις 10 παραλίες της πόλης.

“Οι άκαπνες παραλίες θα προσφέρουν υγιέστερους κοινόχρηστους χώρους με λιγότερα απόβλητα και θα σέβονται την προστασία του περιβάλλοντος”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πολλές ισπανικές περιοχές επέβαλαν απαγορεύσεις το 2020 για να περιορίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού, ενώ άλλες όπως οι Βαλεαρίδες Νήσοι, περιλαμβανομένης της Μαγιόρκα, είχαν ήδη υιοθετήσει το μέτρο προτού την πανδημία για περιβαλλοντικούς λόγους.

Οι Κανάριες Νήσοι, η Ανδαλουσία, η Γαλικία και η Βαλένθια ακολούθησαν το ίδιο παράδειγμα με μερικές ή καθολικές απαγορεύσεις του καπνίσματος στις παραλίες τους.

Διαβάστε επίσης:

Δήμητρα Γαλάνη: «Δεν καβάλησα ποτέ το καλάμι – Επέλεγα το περιβάλλον μου να είναι έξω από το σταριλίκι» (Videos)

Θάνος Καλλίρης: Την περίοδο των lockdown λόγω κορωνοϊού είχα πάθει κατάθλιψη

Έξαλλη η Τσιμτσιλή με την εμφάνιση του Μάνου Δασκαλάκη: Ήταν λες και πήγαινε για φωτογράφιση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20