search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:14
MENU CLOSE

Ουκρανία: «Χτύπημα» σε σιδηροδρομικό σταθμό με θύματα δεκάδες άμαχους – «Προβοκάτσια» λένε οι Ρώσοι (Photos/Videos)

08.04.2022 12:22
kramatorsk2

Τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κραματόρσκ , στην ανατολική Ουκρανία, έπληξαν πύραυλοι σκοτώνοντας δεκάδες άμαχους.  

Πρόκειται για σιδηροδρομικό σταθμό ο οποίος χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση αμάχων από περιοχές που βομβαρδίζονται από τις ρωσικές δυνάμεις.

Η επίθεση έγινε από ρωσικό πύραυλο και ο τραγικός απολογισμός ήταν 39 νεκροί και 87 τραυματίες, όπως δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης Πάβλο Κιριλένκο

Σε ανάρτησή του στο Διαδίκτυο, ο ίδιος ανέφερε ότι πολλοί από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι δεν υπήρχαν ουκρανικά στρατεύματα στον σιδηροδρομικό σταθμό που χτυπήθηκε σήμερα.

Ο Ζελένκσι δήλωσε στο φινλανδικό κοινοβούλιο: «Ρωσικές δυνάμεις έπληξαν τον σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ, (βάλλοντας) κατά ενός συνηθισμένου σιδηροδρομικού σταθμού, κατά απλών ανθρώπων, δεν υπήρχαν στρατιώτες εκεί».

Περίπου 4.000 άνθρωποι -οι περισσότεροι ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά- βρίσκονταν στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ όταν επλήγη σήμερα από ρωσικούς πυραύλους, δήλωσε ο δήμαρχος Ολεξάντρ Χονκαρένκο.

Μετά την επίθεση επικράτησε χάος. Ουρλιαχτά και κραυγές απόγνωσης από δεκάδες ουκρανούς που έβλεπαν δίπλα τους ανθρώπους νεκρούς ή βαριά τραυματισμένους και δεν ήξεραν που να κρυφτούν.   

«Δύο πύραυλοι έπληξαν τον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ», ανέφεραν οι Ουκρανικοί Σιδηρόδρομοι στην προηγούμενη ανακοίνωσή τους.

Στη συνέχεια προσέθεσαν: «Σύμφωνα με επιχειρησιακά στοιχεία, περισσότεροι από 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίστηκαν στην επίθεση με πυραύλους στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματορσκ».

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε τα πτώματα τουλάχιστον 20 ανθρώπων σε σάκους για τη μεταφορά νεκρών. Ο ίδιος, βρισκόμενος νωρίτερα στο σημείο αυτό, είδε εκατοντάδες ανθρώπους που ήλπιζαν να βρουν ένα τρένο για να εγκαταλείψουν την πόλη, υπό την απειλή μεγάλης ρωσικής επίθεσης.

Ο Πάβλο Κιριλένκο, κυβερνήτης της περιοχής Ντονέτσκ, δήλωσε ότι χιλιάδες άνθρωποι ήταν στο σταθμό τη στιγμή που έπεσαν οι πύραυλοι.

«Οι Ρώσοι φασίστες γνώριζαν πολύ καλά πού στόχευαν και τι ήθελαν. Ήθελαν να προκαλέσουν πανικό και φόβο, ήθελαν να χτυπήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους αμάχους», δήλωσε.

«Προβοκάτσια» λένε οι Ρώσοι

Ωστόσο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ήταν υπεύθυνες για το πυραυλικό χτύπημα στον σιδηροδρομικό σταθμό, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι μόνο ο ουκρανικός στρατός διαθέτει αυτόν τον τύπο του πυραύλου που χρησιμοποιήθηκε και πρόσθεσε ότι ήταν παρόμοιος με αυτόν που έπληξε το κέντρο της πόλης Ντονέτσκ στις 14 Μαρτίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άνθρωποι, σύμφωνα με το RIA.

Διοικητής της αυτοανακυρηχθείας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ δήλωσε ότι το σημερινό πυραυλικό χτύπημα στον σιδηροδρομικό σταθμό είναι ουκρανική «προβοκάτσια», όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Μόσχα κατά την πάγια τακτική της αρνείται ότι στοχοθετεί αμάχους κατά την εισβολή της στην Ουκρανία που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.

Τα τρένα μετέφεραν αμάχους

 Τρία τρένα που μετέφεραν αμάχους ακινητοποιήθηκαν στην ίδια περιοχή της Ουκρανίας χθες ύστερα από αεροπορική επίθεση εναντίον της σιδηροδρομικής γραμμής, σύμφωνα με τον επικεφαλής των σιδηροδρόμων.

Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε ότι ρωσικές δυνάμεις ανασυντάσσονται για μια νέα επίθεση και ότι η Μόσχα σχεδιάζει να καταλάβει όσο το δυνατόν περισσότερα εδάφη στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, γνωστό ως Ντονμπάς, που συνορεύει με τη Ρωσία.

Οι τοπικές αρχές σε κάποιες περιοχές καλούν τους αμάχους να απομακρυνθούν όσο είναι ακόμα δυνατόν και σχετικά ασφαλές για να το κάνουν.

Διαβάστε επίσης

Επικίνδυνη η ελληνική εμπλοκή στην Ουκρανία

Ποιος και γιατί έβαλε το τάγμα Αζόφ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο – Όλο το παρασκήνιο

Ουκρανική πρεσβεία: Ρωσική προπαγάνδα ότι το τάγμα Αζόφ είναι ναζιστική παραστρατιωτική μονάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:13