search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 11:28
MENU CLOSE

Ουρές αυτοκινήτων στα πλυντήρια μετά την αφρικανική σκόνη και τη λασποβροχή (Video/Photos)

08.04.2022 11:45
plintirio ix new

Χρυσες  δουλειές κάνουν στην κυριολεξία τα πλυντήρια αυτοκινήτων τις τελευταίες μέρες στην Αθήνα. Η λασποβροχή – που μετέφερε σκόνη από τη Σαχάρα  και γύρη – έχει κανει …αγνώριστα τα αυτοκινητα.

Το πιο επικινδυνο είναι, σύμφωνα με τους οδηγούς, όταν αυτή η σκόνη πέφτει στο παρ μπριζ του αυτοκινήτου. Σε συνδυασμό με την αντηλιά «τυφλώνει» στην κυριολεξία τους οδηγούς και δημιουργεί θέμα ασφαλείας.

Όπως και να έχει οι ουρές σε πλυντήρια ΙΧ αλλά και σε πρατήρια όπου λειτουργούν τέτοιου είδους πλυντηρια είναι μεγάλες.

Οι οδηγοί δεν διστάζουν να περιμένουν ακόμα και μία ή δύο ώρες μέχρι να πλύνουν το αυτοκινητό τους, ενώ είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν τα 10 ευρώ που συνήθως κάνει το πλύσιμο ξανά εάν βρέξει πάλι με σκόνη μία από τις επομενες  μέρες.

Τι είναι η σκόνη από την έρημο Σαχάρα

Η αφρικανική σκόνη επισκέπτεται όλο και πιο συχνά την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας του φαινομένου της ερημοποίησης που παρατηρείται στη Σαχάρα. 

Σύμφωνα με μετρήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του έτους σε διάφορες περιοχές της χώρας, η σκόνη που ταξιδεύει από την Αφρική μεταφέρει στη χώρα μας δηλητηριώδεις ουσίες, όπως είναι ο μόλυβδος, ο ψευδάργυρος, το χρώμιο, το βανάδιο, το αρσενικό και το νικέλιο, σε περιεκτικότητες μάλιστα που κανείς δεν υπολόγιζε ότι θα ήταν τόσο μεγάλες.

Το ζήτημα προκαλεί τεράστια ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα για τις επιπτώσεις που έχει η μεταφορά της «τοξικής» αφρικανικής σκόνης στην ανθρώπινη υγεία και στο περιβάλλον, καθώς η αφρικανική σκόνη εμφανίζεται πλέον σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας, ενώ αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον.

Στη Σαχάρα, η ερημοποίηση προχωρά με ανυπολόγιστα ταχείς ρυθμούς, με αποτέλεσμα οι έρημες περιοχές να επεκτείνονται εις βάρος των καλλιεργήσιμων εκτάσεων, αυξάνοντας τις ποσότητες της σκόνης που μπορεί να μεταφερθούν στην ατμόσφαιρα.

Διαβάστε επίσης

Σκιάθος: Ηλικιωμένος με άνοια «πάτησε» τη σύζυγό του με το αυτοκίνητο

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Διακοπή στη δίκη – Δήλωσε «έγγαμος και χήρος»

Πανελλήνιες 2022: Πότε ξεκινούν σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ – Αναλυτικά το πρόγραμμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 11:22