search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 19:19
MENU CLOSE

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Δήλωσε «έγγαμος και χήρος» – Αρνείται την προμελέτη

08.04.2022 10:24
babis_anagnostopoulos

Για τις 12 Απριλίου διεκόπη η δίκη του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της Καρολάιν Κράουτς, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Ο 34χρονος έφτασε το πρωί στα δικαστήρια αλλά όπως είχε προαναγγελθεί, λόγω φόρτου εργασίας του δικηγόρου του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, η δίκη διεκόπη για τις 12 Απριλίου.

Ο δικηγόρος του γυναικοκτόνου ζήτησε κι έλαβε την προθεσμία και τελικά η δίκη θα αρχίσει την ερχόμενη Τρίτη.

Ο κατηγορούμενος εισήλθε λίγο μετά τις εννέα το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Δίνοντας τα στοιχεία του, ο Αναγνωστόπουλος δήλωσε «έγγαμος και χήρος» κι άκουσε το κατηγορητήριο.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο προχώρησε στην κλήρωση των ενόρκων και τις τρεις γυναίκες δικαστές συμπλήρωσαν στην έδρα τέσσερεις ένορκοι, δυο άνδρες και δυο γυναίκες.

Απόντες οι γονείς της Καρολάιν

Η μητέρα και ο πατέρας της 20χρονης Κάρολαιν δεν βρέθηκαν στο δικαστήριο, εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο Θανάση Χαρμάνη και δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ.Αθανάσιος Χαρμάνης “ο κύριος Κράουτς δεν μπορεί να μετακινηθεί. Και η μητέρα της Καρολάιν -όπως είπαν οι ειδικοί- στη θέα του δολοφόνου της κόρης της που επί σαράντα μέρες θρηνούσε μαζί της για τον θάνατο της κόρης της είναι βέβαιο ότι θα διαταράξει την ψυχική της υγεία που είναι ακρογωνιαιος λίθος για την ανατροφή της της μικρής Λυδίας που είναι σήμερα δύο ετών. Το παιδί παρακολουθείται σε αραιότερα διαστήματα από γιατρούς, μεγαλώνει και είναι ένα χαρούμενο παιδί”.

«Δεν υπήρχε προσχεδιασμός»

Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης του Μπαμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, ανέφερε ότι ο εντολέας του αποδέχεται την πράξη του, αλλά υποστηρίζει ότι τελέστηκε εν βρασμώ ψυχής. «Δεν υπήρχε προσχεδιασμός, δεν υπήρχε προμελέτη. Βρισκόταν σε διέγερση ψυχολογική», ανέφερε.

Πολιτική αγωγή το Φλοζωικό Σωματείο

Το δικαστήριο έκανε δεκτό και το αίτημα του Φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα για να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή για το σκυλί της οικογένειας το οποίο έπνιξε ο Αναγνωστόπουλος, καθώς το κρέμασε από τη σκάλα.

Σε δηλώσεις της, η εκπρόσωπος του Σωματείου τόνισε πως είναι αποδεδειγμένο από διεθνείς έρευνες ότι το πρώτο στάδιο της ενδοοικογενειακής βίας είναι η κακοποίηση ζώων. Το Σωματείο ζητά την παραδειγματική τιμωρία του 34χρονου και για τη θανάτωση της Ροξυ.

Τη δίκη παρακολουθούν και δημοσιογράφοι ξένων ΜΜΕ.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες 2022: Πότε ξεκινούν σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ – Αναλυτικά το πρόγραμμα

Στο εδώλιο ο προπονητής ιστιοπλοΐας που κατηγορείται ότι βίαζε 11χρονη αθλήτρια

Άγιος Παντελεήμονας: Τα τρία ανήλικα ζούσαν με κατσαρίδες – Σοκ και φρίκη από την κατάθεση του πατέρα τους (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 19:08